Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaIspitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
29. sep.
Brašno od heljde - koristi i upotrebaZa najbolje rezultate brašno od heljde treba da se koristi u kombinaciji sa drugim integralnim brašnom koji čini 25-50% ukupnog brašna u receptu.
1/2 šolje (60 grama) brašna od heljde nudi:
Kalorija: 200;
Proteina: 4...
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaRogač u prahu, nazvan još i brašno od rogača je alternativa kakaa u prahu. Brašno se pravi od sušenih, pečenih mahuna rogača koji se mrve u fini prah.
Ovo brašno je slatko i ima jedinstven ukus....
23. april
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Brašno od leblebijePostoji mnogo vrsta brašna od leblebije različitih proizvođača, koje su sve dovoljno dobre i imaju samo jedan nedostatak – cena ove vrste brašna je nešto viša od cene pšeničnog brašna....
09. maj
Brašno od kikirikijaZašto koristiti brašno od kikirikija
Pravo brašno od kikirikija se pravi od 100% kikirikija....
02. nov.
Brašno od lešnikaZa ličnu upotrebu, napravite samo onu količinu brašna od lešnika koja je potrebna za recept ili čuvajte ono što je ostalo u zamrzivaču....
15. april
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaKulinarske primene Pesta Trapaneze
Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale.
Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
16. okt.
Ideje za ordevere od graškaOrdeveri - ovo su jela čiji je cilj da izoštre naš apetit i da ga pripreme za kulinarsko uživanje koje nas čeka kod glavnog jela na trpezi....
17. nov.
Upotreba i primena jabukovog brašnaOsim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
26. jun
Domaće kokosovo brašnoČim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
27. jun
Janija od graškaKad su grašak i krompir omekšali dodala sam brašno razmućeno u malo vode (da bude gustine kao testo za palačinke), dobro promešala i ostavila janiju od graška da se krčka još nekoliko minuta....
20. januar
Gratin od graškaProbajte još: Gratin od krompira, Jednostavan gratin, Gratin sa povrćem, Gratin sa sirom i kačkavaljem, Gratin od pavlake....
14. okt.
Pire od graškaPoslužite pire od graška sa kolutićima luka, kao garnir uz jela od mesa ili povrća....
24. maj
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaDivlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela.
Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
26. sep.
Gusta janija od graškaPaprike očistite od semenki i drški i takođe isecite.
U šerpi sa vodom i uljem izdinstajte luk, šargarepu i paprike. Čim voda ispari dodajte grašak, brašno, alevu papriku i biber, kari....
05. mart
Brza večera od graškaNakon nekoliko minuta dodajte grašak i kuvajte sve dok on ne omekša. Začinite začinima.
Izlomite jaja, umutite ih i sipajte u posudu. Nakon nekoliko minuta jelo sa graškom će biti gotovo....
08. jul
Krem supa od graškaPoslužujemo krem supu od graška sa izmrvljenim plavim sirom i/ili krutonima po želji....
21. april