Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Ispitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Za najbolje rezultate brašno od heljde treba da se koristi u kombinaciji sa drugim integralnim brašnom koji čini 25-50% ukupnog brašna u receptu. 1/2 šolje (60 grama) brašna od heljde nudi: Kalorija: 200; Proteina: 4...
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
Rogač u prahu, nazvan još i brašno od rogača je alternativa kakaa u prahu. Brašno se pravi od sušenih, pečenih mahuna rogača koji se mrve u fini prah. Ovo brašno je slatko i ima jedinstven ukus....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Kulinarska upotreba brašna od amaranta Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Odličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
Brašno od leblebijeBrašno od leblebije
09. maj
Postoji mnogo vrsta brašna od leblebije različitih proizvođača, koje su sve dovoljno dobre i imaju samo jedan nedostatak – cena ove vrste brašna je nešto viša od cene pšeničnog brašna....
Brašno od kikirikijaBrašno od kikirikija
02. nov.
Zašto koristiti brašno od kikirikija Pravo brašno od kikirikija se pravi od 100% kikirikija....
Brašno od lešnikaBrašno od lešnika
15. april
Za ličnu upotrebu, napravite samo onu količinu brašna od lešnika koja je potrebna za recept ili čuvajte ono što je ostalo u zamrzivaču....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Kulinarske primene Pesta Trapaneze Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale. Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
Ideje za ordevere od graškaIdeje za ordevere od graška
17. nov.
Ordeveri - ovo su jela čiji je cilj da izoštre naš apetit i da ga pripreme za kulinarsko uživanje koje nas čeka kod glavnog jela na trpezi....
Upotreba i primena jabukovog brašnaUpotreba i primena jabukovog brašna
26. jun
Osim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
Domaće kokosovo brašnoDomaće kokosovo brašno
27. jun
Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
Janija od graškaJanija od graška
20. januar
Kad su grašak i krompir omekšali dodala sam brašno razmućeno u malo vode (da bude gustine kao testo za palačinke), dobro promešala i ostavila janiju od graška da se krčka još nekoliko minuta....
Gratin od graškaGratin od graška
14. okt.
Probajte još: Gratin od krompira, Jednostavan gratin, Gratin sa povrćem, Gratin sa sirom i kačkavaljem, Gratin od pavlake....
Pire od graškaPire od graška
24. maj
Poslužite pire od graška sa kolutićima luka, kao garnir uz jela od mesa ili povrća....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Divlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela. Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
Gusta janija od graškaGusta janija od graška
05. mart
Paprike očistite od semenki i drški i takođe isecite. U šerpi sa vodom i uljem izdinstajte luk, šargarepu i paprike. Čim voda ispari dodajte grašak, brašno, alevu papriku i biber, kari....
Brza večera od graškaBrza večera od graška
08. jul
Nakon nekoliko minuta dodajte grašak i kuvajte sve dok on ne omekša. Začinite začinima. Izlomite jaja, umutite ih i sipajte u posudu. Nakon nekoliko minuta jelo sa graškom će biti gotovo....
Krem supa od graškaKrem supa od graška
21. april
Poslužujemo krem supu od graška sa izmrvljenim plavim sirom i/ili krutonima po želji....
Posne ćufte od graškaPosne ćufte od graška
25. okt.
Prijatno sa ovim posnim ćuftama od graška!...