Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je korisno konzumiranje maslaca?U poslednje vreme se smatra da je maslac više štetan, nego što je koristan. Govori se da prekomerna konzumacija ovog proizvoda može da uzrokuje razvoj ateroskleroze srčanih sudova. Ali da je istinita ova tvrdnja?...
11. april
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Ali naučnici sa univerziteta Upsala u Švedskoj upozoravaju da prekomeran unos mleka može da bude opasan za zdravlje, s obzirom na to da neke vrste šećera u mleku povećavaju rizik od upale....
07. feb.
Da li je opasna živa u ribi?Nakon konzumiranja ribe zagađene živom, opasna supstanca se akumulira u ljudskom telu. Nije poželjno da ove vrste morskih životinja konzumiraju trudnice. To ne znači da trudnice ne bi smele da jedu ribu....
10. dec.
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Naučnici su trenutno ubeđeni da je ova vrsta povrća opasna samo za pojedine ljude. Ko i zašto može biti netolerantan na noćno povrće, naučnici nemaju odgovor....
22. maj
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Sigurno ste se bar jednom zapitali da li je opasno jesti hranu koja je pala na zemlju?...
29. jun
Pazite sa ovim voćem: Njihovo konzumiranje je opasno/page
pageKajsije
Konzumiranje kajsija otežava varenje. Osim toga, velike količine ovog voća izaziva dijareju. Dopušteno je da se uzmu 3-4 kajsije na dan....
11. nov.
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je margarin kancerogen?Treći ozbiljan problem prilikom konzumiranja margarina - dobijena supstanca ne može da se prepozna od tela. Tako da ga ono tretira kao strani predmet i količina koja se ne izbaci se odvaja u masne ćelije....
27. maj
Da li je želatin štetanMogući neželjeni efekti od preteranog konzumiranja želatina je količini proteina u njemu koji mogu dovesti do toga da jetra i bubrezi treba da rade jače....
26. maj
Da li je stevija štetnaTo krije potencijalnu opasnost za ljude koji pate od sličnih problema....
15. maj
1
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Ovo voće se razlikuje od ostalih po ne tako slatkom ukusu. Uprkos tome, botaničari definišu avokado kao voće, jer ima mesnatu teksturu, relativno sladak ukus i raste na drvetu....
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Ne preporučuje se da se jede avokado za vreme trudnoće i dojenja. Ovo može da smanji proizvodnju mleka.
To takođe može da izazove oštećenje mlečne žlezde....
19. okt.
Miso supa - da li je zdrava?To možda ne izgleda mnogo, ali dodaje se na srednju dnevnu konzumaciju od 22.2 g šećera dnevno koju Amerikanci konzumiraju....
11. feb.
Da li je zdravo piti čaj?Čaj, posebno zeleni čaj, izuzetno je dobar za vaše zdravlje. Konzumacija čaja može biti uključena u vašu ukupnu zdravu ishranu sa integralnim žitaricama, ribom, voćem i povrćem i sa manje crvenog i prerađenog mesa.
Glavne...
14. jul
Da li je crni biber štetan?Iako ovo može biti korisno ako se lek slabo apsorbuje, to takođe može dovesti do prekomerne apsorpcije nekih lekova do opasno visokih nivoa....
06. jun
Da li je aluminijumska folija štetna?Aluminijumska folija nezaobilazan je pomoćnik u kuhinji. Uz njenu pomoć meso, povrće i riba se lako i zdravo pripremaju bez upotrebe viška masnoće.
Proizvodi kuvani u foliji postaju nežni i mirisni. Dovoljno je staviti...
26. maj
Da li je beli pirinač koristan?Preporučuje se konzumiranje nepoliranog belog pirinča minimalno dva puta nedeljno, a evo i liste korisnih osobina koje pirinač ima:
1. Jača imuni sistem.
2. Pomaže regeneraciju mišića i rast mišića i kostiju.
3....
21. avgust
Da li je zaista čips štetan?Kupovni čips je pun opasnih sastojaka, koji kod ljudi izaziva zavisnost. To je posebno opasno za decu, čiji roditelji ne vode računa šta jedu....
19. mart
Da li je štetna instant kafaPreterivanje sa njim dovodi do neuroloških tegoba i onkoloških oboljenja, što je posebno opasno. Međutim, potrebno je nekoliko šoljica bez kafe dnevno da bi se stvorila potencijalna opasnost....
06. januar
Da li je dobro jesti kestene?Pre konzumiranja se oljušte i serviraju sa istopljenim maslacem.
Za pripremu drugih jela, kesteni se čiste, a za to se lagano iscepa kora i kesteni se kuvaju u ključaloj vodi....
04. januar
Da li je sirova riba bezbedna?Mnogi su se pitali da li je bezbedna za konzumiranje u ovom obliku. Iako je po pretpostavci, čim se nudi u restoranima, mora biti ispravan i proveren, Ali mi uvek imamo neku dozu sumnje....
26. maj
Da li je dimljeni losos koristan?Rezultati brojnih studija i istraživanja pokazuju da su oni koji konzumiraju soljeno i dimljeno meso i ribu više od jednom nedeljno 74 odsto više u riziku od leukemije od onih koji retko jedu takvu hranu....
05. okt.