Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Pohovani topljeni sirPohovani topljeni sir
01. dec.
Sir ostavite u komori 20 minuta. Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite dok ne bude gotovo....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Savršen pohovan topljeni sirSavršen pohovan topljeni sir
05. nov.
Podelite topljeni sir na parčiće, koji su oko 15 g svako. Možete da koristite i sir u trouglićima, jer teži baš toliko. Zagrejte rernu na 230 stepeni. Oblikujte topljeni sir u loptice....
Topljeni sir sa kornfleksomTopljeni sir sa kornfleksom
25. maj
Stavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne. Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute. Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks....
Ukusan pohovani topljeni sirUkusan pohovani topljeni sir
31. maj
Umočite sir prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, jaja, prezle, jaja i kornfleks, pa stavite da se prže u zagrejano ulje. Gotov ukusan pohovani topljeni sir ocedite na papiru....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Istorija topljenog sira Topljeni sir je prvi put proizvoeden u Švajcarskoj pre početka PRvog svetskog rata....
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomPohovan topljeni sir sa kornfleksom
28. jun
Pržite ga u vrelom ulju do zlatne boje, ali pazite da se sir ne rastopi i ne isteče. Pohovane siriće serviramo tople....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaTopljeni sir sa slatkom od borovnica
28. jul
Zamrznite topljeni sir preko noći. U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomUkusni prženi topljeni sir sa susamom
19. mart
Pazimo da ne pregori. Vadimo na roštilj da se ocede od suvišne masnoće. Serviramo sa sosom po ukusu....
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaPohovani topljeni sir sa slatkom od borovnica
17. avgust
Skidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno. Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim. Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomPohovani topljeni sir sa orasima i susamom
22. maj
Sir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja. Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
Pohovani topljeni sir u korama za pituPohovani topljeni sir u korama za pitu
26. april
Horizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini, u hladovinu, da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je...
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Na našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju. Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Da se ​​ne bi topio, tretira se dodavanjem atoma vodonika i molekula masti koji ga čine zasićenijim i podižu tačku topljenja....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
Kako se pravi domaći topljeni sir?Kako se pravi domaći topljeni sir?
05. april
Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Da bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...