Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi topljeni sir?Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
27. jun
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pohovani topljeni sirSir ostavite u komori 20 minuta.
Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle.
Pržite dok ne bude gotovo....
01. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Savršen pohovan topljeni sirPodelite topljeni sir na parčiće, koji su oko 15 g svako. Možete da koristite i sir u trouglićima, jer teži baš toliko.
Zagrejte rernu na 230 stepeni.
Oblikujte topljeni sir u loptice....
05. nov.
Topljeni sir sa kornfleksomStavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne.
Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute.
Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks....
25. maj
Ukusan pohovani topljeni sirUmočite sir prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, jaja, prezle, jaja i kornfleks, pa stavite da se prže u zagrejano ulje.
Gotov ukusan pohovani topljeni sir ocedite na papiru....
31. maj
Topljeni sir - šta treba da znamoIstorija topljenog sira
Topljeni sir je prvi put proizvoeden u Švajcarskoj pre početka PRvog svetskog rata....
21. april
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomPržite ga u vrelom ulju do zlatne boje, ali pazite da se sir ne rastopi i ne isteče. Pohovane siriće serviramo tople....
28. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Kako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle.
Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
03. jun
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaZamrznite topljeni sir preko noći.
U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
28. jul
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomPazimo da ne pregori. Vadimo na roštilj da se ocede od suvišne masnoće. Serviramo sa sosom po ukusu....
19. mart
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaSkidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno.
Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim.
Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
17. avgust
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomSir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja.
Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
22. maj
Pohovani topljeni sir u korama za pituHorizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
26. april
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako se pravi plavi sir?Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini, u hladovinu, da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je...
28. jun
Kako da prepoznate pravi sirNa našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
15. feb.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Da se ne bi topio, tretira se dodavanjem atoma vodonika i molekula masti koji ga čine zasićenijim i podižu tačku topljenja....
28. januar
Kako da pohujete sa pivom?Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
02. avgust
Kako se pravi domaći topljeni sir?Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
05. april
Kako se pravi salamura za sirDa bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
13. feb.