Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?
27. januar
Puna apsorpcija korisnih sastojaka hranljivih proizvoda zavisi od njihove pravilne kombinacije. Njihova pravilna kombinacija smanjuje rizik da nakon njihove konzumacije osećate težinu u želucu i diskomfort....
Da li je opasna kombinacija jaja i ribe?Da li je opasna kombinacija jaja i ribe?
11. jun
Kombinacija jaja i ribe može da bude izuzetno toksična. Nije 100% sigurno da ćete kombinacijom ribe i jaja imati neželjene reakcije. Ipak, rizik postoji i veliki je....
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Da li je opasna preterana konzumacija mleka?
07. feb.
Alergija na mleko Alergije na kravlje mleko su klasifikovane kao zaštitini mehanizam imunološkog sistema....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Da li je štetna kombinacija lososa i svežeg mleka?Da li je štetna kombinacija lososa i svežeg mleka?
16. april
Kombinacija lososa sa svežim mlekom stvara asocijaciju na ribu sa mlekom, što je štetno zbog kombinacije dve namirnice koje su bogate proteinima....
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Da li je punomasno mleko korisno za vas?
10. jul
Evo nekoliko manifestacija punomasnog mleka kao prilog dobrom zdravstvenom stanju. Zašto je punomasno mleko korisno?...
Da li je mleko sa niskim sadržajem mlečnih masti korisno?Da li je mleko sa niskim sadržajem mlečnih masti korisno?
23. jun
Decenijama se vodi debata o tome da li ljudi treba da konzumiraju punomasno ili obrano mleko (mleko sa niskim sadržajem mlečnih masnoća)....
Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?
06. mart
Tokom poslednjih godina je voda sa limunom postala mnogo više od običnog napitka. Čak nas i razne filmske zvezde uveravaju da je istinita činjenica da voda sa limunom pomaže u mršavljenju. Veliki broj žena je probalo...
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Osim obogaćenog mleka, ulja od jetre bakalara i nekoliko vrsta riba ne postoji neki drugi način da dobijete dovoljne količine vitamina D samo od namirnica....
Koje čajeve može da pije trudnicaKoje čajeve može da pije trudnica
05. nov.
Ispijanje čaja, kao i kafe, je navika koju žene ne prekidaju tokom trudnoće. Čaj je odličan napitak koji sadrži polifenole koji štite srce, kao i druge hranljive materije za jačanje imuniteta, uključujući antioksidante...
Voće koje može da izazove alergijeVoće koje može da izazove alergije
04. april
Alergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene. Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac se pravi od fermentisane ili sveže umućene pavlake ili od mleka. To je mlečni proizvod koji ima visok sadržaj zasićenih masti. Prednosti maslaca su što on ima prirodno poreklo....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Verovatno se ovaj sir ne pravi od mleka. Odavno nije tajna da se u našoj zemlji u proizvodnji sira ne koristi samo mleko....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Pogledajte takođe: - Kako popraviti zgrudvani majonez; - Kako prepoznati kvalitetan majonez; - Kako napraviti majonez od mleka....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Ovo može da smanji proizvodnju mleka. To takođe može da izazove oštećenje mlečne žlezde. Ako majka koja doji konzumira avokado u velikim količinama, beba će imati uznemiren stomak....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Slanina se može dodati i u neka jela, poput sarme od kupusa (unutra postaju neverovatne sa komadima slanine u kombinaciji sa pirinčem), kiseli kupus sa svinjetinom i druga jela....
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Njegova proizvodnja se danas zasniva na velikom broju životinjskih ili biljnih masti i često se meša sa nemasnim mlekom, solju i emulgatorima....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Tipičan primer hrane koja sadrži želatin su želirani deserti ili mleka, sitni slatkiši, žele bombone i kolači kao što su naprimer žele mede, koje deca mnogo vode....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...