Facebook
Omiljeno
Pinterest
Koristi od semenki lubeniceSemenke lubenice su jestive i izuzetno hranljive. Bogate su proteinima. U 1 kašičici sušenih semenki lubenice nalazi se 30, 6 grama proteina. Preporučeni dnevni unos je manji od 15 grama....
Da li su korisne koštice kajsije?Kajsija je veoma korisno voće. Još od davnina se kajsija ceni kao voće, a poznato je da sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezium, natrijum, gvožđe, provitamin A i druge....
Da li su korisne sušene kajsijeGlavna prednost sušenih kajsija je da one uopšte ne sadrže masti i zasićene masti koje su štetne za organizam. Sušene kajsije sadrže velike količine beta - karoteina i vitamina C....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku....
Salata od lubenice i siraPo želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sorbe od lubenice i bananeNakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne.
Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi. Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Da li su orasi alergen?Teže reakcije su prilično retke. Međutim, ljudi sa alergijom na histamin treba da se uzdrže od konzumiranja oraha jer je bogat histaminom....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaLubenici uklonite koru, uklonite semenke i isecite na kockice. Stavite u duboku činiju.
Dodajte narendan paradajz i luk, sirće i ljut sos po želji. Ispasirajte sve, da dobijete homogenu smesu....
Limunada od lubenice sa bosiljkomŠećer i voda se pomešaju i stavi se da provri i kuva 5 minuta, dok se šećer ne rastopi.
Skida se sa vatre i dodaje se bosiljak. Ostavljamo na 1 sat i procedimo kroz cediljku.
Lubenica se pasira i procedi....
Da li je slanina korisna?Da li je to zaista tako?
Činjenica je, međutim, da su naše bake i deke zimi konzumirali slaninu i to im nije smetalo da budu zdravi. Naprotiv - naši preci su poznati po dugovečnosti i dobrom zdravlju....
Sorbe od lubenice sa belim vinomPomešajte sa lubenicom i pasirajte smesu.
Pasiranu smesu vratite u unutrašnjost lubenice, stavite poklopac i prebacite celu dinju u odgovarajuću posudu da može stabilno da stoji u zamrzivaču....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneU 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola.
Pečurke sadrže dosta proteina, a takođe i veliki broj materija, koje mnogim jelima daju karakterističan ukus i aromu....
Korist od lubeniceDrška lubenice treba da bude smeđa i suva, ali još uvek elastična. Ne kupujte lubenicu bez drške. Najslađe lubenice imaju žutu mrlju - tu je mesto gde dodirivale zemlju, i to je znak da su same sazrele....
Da ispečemo semenke suncokretaZa neke ljude oni su prava "zavisnost", s obzirom na to da čim jednom počnu da ih gule i jedu, ne mogu da se zaustave.
Pečenje semenki suncokreta je izuzetno jednostavno....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Ali da li da se prepustimo iskušenjima ukusa, ili da prvo razmislimo o koristima i štetnosti girica?
Ono što treba da znate je da uobičajeni naziv girice obuhvata mnogo malih riba iz roda haringa....