Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)
07. avgust
Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator; Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna. Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
Kolačići sa japanskom jabukomKolačići sa japanskom jabukom
26. dec.
Pecite na 170-180 stepeni dok ne budu gotovi ovi predivni mini kolačići sa japanskom jabukom....
Panakota sa japanskom jabukomPanakota sa japanskom jabukom
26. dec.
Pre nego što servirate panakotu sa japanskom jabukom, potopite čaše na kratko u toploj vodi i okrenite u tanjir. Prelijte pireom od japanske jabuke i servirajte odmah!...
Štrudla sa japanskom jabukomŠtrudla sa japanskom jabukom
02. dec.
Štrudla sa japanskom jabukom sigurno će se pretvoriti u omiljeni kolač u mojoj porodici! Zagrejte rernu do 180°C....
Čizkejk sa japanskom jabukomČizkejk sa japanskom jabukom
21. dec.
Smesa se raspoređuje po kori i odozgo se dekoriše japanskom jabukom u kockicama. Čizkejk se ostavlja da se ohladi kako bi se stegnuo pre konzumacije. Čizkejk sa japanskom jabukom je gotov....
Desert sa japanskom jabukomDesert sa japanskom jabukom
01. feb.
Desert sa japanskom jabukom je odličan!...
Mlečni hleb po japanskom receptuMlečni hleb po japanskom receptu
03. dec.
Mlečni hleb po japanskom receptu tradicionalno je sa veoma tankom korom, zato ne stavljam u rernu posudu sa ključalom vodom. Postskriptum: Mama, ti ne voliš slatko, stavi 2 supene kašike šećera ili 1 i 1.2 ......
Sočni kolač sa japanskom jabukomSočni kolač sa japanskom jabukom
02. dec.
Za recept za sirupom natopljen kolač sa japanskom jabukom, prvo na ringli pripremite šećerni sirup od šećera i vode i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, šećer, vanilu i kašiku hladne vode....
Zdrav puding sa japanskom jabukomZdrav puding sa japanskom jabukom
13. feb.
1
Zdrav puding sa japanskom jabukom je gotov....
Mekani kolači sa japanskom jabukomMekani kolači sa japanskom jabukom
14. dec.
Isecite japansku jabuku na male trakice. Po potrebi nauljite kalupe za mafine. U svako gnezdo stavite po pola kašike smese, komadiće japanske jabuke i opet smesu....
Tonkacu sos po autentičnom japanskom receptuTonkacu sos po autentičnom japanskom receptu
19. mart
Gotovi sos Tonkacu sos po autentičnom japanskom receptu može da se čuva mesec dana u frižideru i pogodan je za bilo koje meso sa roštilja, pirinač i još mnogo toga, a neophodan je pri serviranju Tonkacu šnicli....
Smuti sa dunjom i japanskom jabukomSmuti sa dunjom i japanskom jabukom
30. dec.
Nakon toga isecite na male parčiće dobro očišćene japanske jabuke i krušku. Dodaje im bivolje mleko, pre toga pomešano i promešano sa količinom meda po vašoj želji. Pomešajte i promešajte sve sastojke....
Japanska JabukaJapanska Jabuka
17. jun
Sastav japanske jabuke Ukusna i egzotična za nas japanska jabuka je bomba korisnih materija za organizam....
Tiganjice u grčkom stiluTiganjice u grčkom stilu
27. jul
Ukusne tiganjice u grčkom stilu, kao baklava!...
Teletina u terijaki stiluTeletina u terijaki stilu
01. dec.
Serviramo teletinu u terijaku stilu sa salatom na kanapeu od skuvanog basmati pirinča i posipamo susamom....
Omlet u francuskom stiluOmlet u francuskom stilu
18. jun
Ima mnogo načina za pripremu omleta i svaka zemlja ima svoj stil. Recept je u principu elementaran, ali ima tehnika za pripremu....
Fokača u Argentinskom stiluFokača u Argentinskom stilu
10. januar
Prosejte brašno. Dodajte kvasac, maslinovo ulje, so i vodu u tankom mlazu. Promešajte kašikom i sipajte vodu. Zamesite elastično testo. Ako je potrebno dodajte još brašna ili vode. Pokrijte testo folijom i ostavite na...
Sir u italijanskom stiluSir u italijanskom stilu
30. dec.
U duboki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte. Dodajte beli luk, isečen na tanke ljuspice. Sipajte paradajz iz konzerve, lovorov lis, posolite i pobiberite. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka 10...
Losos u meksičkom stiluLosos u meksičkom stilu
12. okt.
Losos u meksičkom stilu je spreman....
Palačinke u francuskom stiluPalačinke u francuskom stilu
12. april
Zbog nedostatka šećera ove palačinke u francuskom stilu mogu da se serviraju kako sa slatkim, tako i sa slanim nadevom....
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPohovani kačkavalj u restoranskom stilu
23. april
Kada je pohovani kačkavalj u restoranskom stilu gotov, poslužite ga sa narezanim paradajzom i krastavcima....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Skidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
Pita u bugarsko-grčkom stiluPita u bugarsko-grčkom stilu
11. okt.
Otvore se kore i od njih se odvoje 4 komada. Pokrivaju se vlažnom krpom/papirom da se ne bi sušile i ostavljaju se sa strane, biće potrebne za kasniju etapu. Maslac se istopi zajedno sa maslinovim uljem. Okrugla tepsija...
Zelena salata u arapskom stiluZelena salata u arapskom stilu
16. mart
Operemo dobro sve sastojke. Osušimo listove salate. Iskidamo ih i stavljamo na dno posude za salatu. Isečemo čeri paradajz na polovine ili na četvrtine, ako su krupnije. Krastavac sečemo na tanke ivice, a rotkvice -...
Marinirane sardine u španskom stiluMarinirane sardine u španskom stilu
29. jun
1. Očistite sardine i odvojte filete. Operite ih dobro pod tekućom vodom. 2. Čiste filete prelijte sirćetom i solju i promešajte. Treba da su dobro pokriveni u tečnosti i so da je ravnomerno raspoređena. 3. Ostavite...