Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator;
Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna.
Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
07. avgust
Kolačići sa japanskom jabukomPecite na 170-180 stepeni dok ne budu gotovi ovi predivni mini kolačići sa japanskom jabukom....
26. dec.
Panakota sa japanskom jabukomPre nego što servirate panakotu sa japanskom jabukom, potopite čaše na kratko u toploj vodi i okrenite u tanjir.
Prelijte pireom od japanske jabuke i servirajte odmah!...
26. dec.
Štrudla sa japanskom jabukomŠtrudla sa japanskom jabukom sigurno će se pretvoriti u omiljeni kolač u mojoj porodici!
Zagrejte rernu do 180°C....
02. dec.
Čizkejk sa japanskom jabukomSmesa se raspoređuje po kori i odozgo se dekoriše japanskom jabukom u kockicama.
Čizkejk se ostavlja da se ohladi kako bi se stegnuo pre konzumacije.
Čizkejk sa japanskom jabukom je gotov....
21. dec.
Mlečni hleb po japanskom receptuMlečni hleb po japanskom receptu tradicionalno je sa veoma tankom korom, zato ne stavljam u rernu posudu sa ključalom vodom.
Postskriptum: Mama, ti ne voliš slatko, stavi 2 supene kašike šećera ili 1 i 1.2 ......
03. dec.
Sočni kolač sa japanskom jabukomZa recept za sirupom natopljen kolač sa japanskom jabukom, prvo na ringli pripremite šećerni sirup od šećera i vode i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, šećer, vanilu i kašiku hladne vode....
02. dec.
Mekani kolači sa japanskom jabukomIsecite japansku jabuku na male trakice.
Po potrebi nauljite kalupe za mafine.
U svako gnezdo stavite po pola kašike smese, komadiće japanske jabuke i opet smesu....
14. dec.
Tonkacu sos po autentičnom japanskom receptuGotovi sos Tonkacu sos po autentičnom japanskom receptu može da se čuva mesec dana u frižideru i pogodan je za bilo koje meso sa roštilja, pirinač i još mnogo toga, a neophodan je pri serviranju Tonkacu šnicli....
19. mart
Smuti sa dunjom i japanskom jabukomNakon toga isecite na male parčiće dobro očišćene japanske jabuke i krušku.
Dodaje im bivolje mleko, pre toga pomešano i promešano sa količinom meda po vašoj želji.
Pomešajte i promešajte sve sastojke....
30. dec.
Japanska JabukaSastav japanske jabuke
Ukusna i egzotična za nas japanska jabuka je bomba korisnih materija za organizam....
17. jun
Teletina u terijaki stiluServiramo teletinu u terijaku stilu sa salatom na kanapeu od skuvanog basmati pirinča i posipamo susamom....
01. dec.
Omlet u francuskom stiluIma mnogo načina za pripremu omleta i svaka zemlja ima svoj stil. Recept je u principu elementaran, ali ima tehnika za pripremu....
18. jun
Fokača u Argentinskom stiluProsejte brašno. Dodajte kvasac, maslinovo ulje, so i vodu u tankom mlazu. Promešajte kašikom i sipajte vodu.
Zamesite elastično testo. Ako je potrebno dodajte još brašna ili vode. Pokrijte testo folijom i ostavite na...
10. januar
Sir u italijanskom stiluU duboki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte. Dodajte beli luk, isečen na tanke ljuspice. Sipajte paradajz iz konzerve, lovorov lis, posolite i pobiberite. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka 10...
30. dec.
Palačinke u francuskom stiluZbog nedostatka šećera ove palačinke u francuskom stilu mogu da se serviraju kako sa slatkim, tako i sa slanim nadevom....
12. april
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluKada je pohovani kačkavalj u restoranskom stilu gotov, poslužite ga sa narezanim paradajzom i krastavcima....
23. april
Crveno sočivo u orijentalnom stiluSkidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
23. feb.
Pita u bugarsko-grčkom stiluOtvore se kore i od njih se odvoje 4 komada. Pokrivaju se vlažnom krpom/papirom da se ne bi sušile i ostavljaju se sa strane, biće potrebne za kasniju etapu.
Maslac se istopi zajedno sa maslinovim uljem.
Okrugla tepsija...
11. okt.
Zelena salata u arapskom stiluOperemo dobro sve sastojke. Osušimo listove salate. Iskidamo ih i stavljamo na dno posude za salatu.
Isečemo čeri paradajz na polovine ili na četvrtine, ako su krupnije.
Krastavac sečemo na tanke ivice, a rotkvice -...
16. mart
Marinirane sardine u španskom stilu1. Očistite sardine i odvojte filete. Operite ih dobro pod tekućom vodom.
2. Čiste filete prelijte sirćetom i solju i promešajte. Treba da su dobro pokriveni u tečnosti i so da je ravnomerno raspoređena.
3. Ostavite...
29. jun