Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto jabuke potamne?Često se dodaje da ako jabuka ne potamni nakon rezanja ili ima malo "rđe" na rezu, onda jabuka sadrži malo gvožđa....
01. dec.
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSemenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....
02. mart
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeSazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
30. januar
Kako da osušimo jabuke za zimu?Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
23. april
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeTrik za uspešan kraj je da se na kraju samog postupka doda šećeru malo maslaca. Na taj način se neće brzo stvrdnuti, pa to dozvoljava, sa svoje strane, da se na miru napravi recept do kraja....
19. mart
Zašto i kako da zamrznemo jabukeKako oguljene i naseckane jabuke ne bi imale vremena da potamne na vazduhu, potopite voće na 15 minuta u rastovr sa limunskom kiselinom u odnosu 1 prema 5....
27. dec.
Trik, da ne skidate penu sa slatkaKada kuvate slatko, postoji način da ne stojite stalno pored njega i čekate da skinete penu koja se stvara tokom kuvanja.
U trenutku kada slatko provri stavite malo kravljeg maslaca (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na...
04. okt.
Jabuke- Kako biste izbegli da jabuke potamne dok ih sečete, stavite kriške u posudu sa hladnom vodom u koju ste dodali kašiku soka od limuna....
04. avgust
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Jabuka i kruška
Gala, Greni Smit, zlatna, roze, žuta... Bez obzira na to koliko vrsta jabuka ima, ona mora da bude tvrda, što je znak da je sveža, kao i da bude sa glatkom korom....
05. nov.
Ne možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jela/undefined Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih...
28. jun
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
5 razloga da NE PIJETE kafuMnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka.
Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
04. mart
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Lak trik da odustanete od štetnih namirnicaČak i onima od nas, koji imaju najzdravije navike i uporni su u tome da izbegavaju štetne namirnice, veoma je teško da odole raznim iskušenjima, koja se svakodnevno mogu sresti u prodavnicama - keksevi, čokolade, kobasice...
25. jun
Prženice koje ne upijaju masnoćuNapomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar