Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Karamel krem za eklere, torte i kolačeDomaći krem karamel za eklere, torte i kolače je mnogo ukusan....
13. dec.
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeKoristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru.
Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
03. nov.
Top 5 najomiljenijih glazura za torteGlazuru odmah namažite na tortu.
2. Čokoladna glazura
Otopite 200 g čokolade sa 1/2 šolje vruće vode. Dodajte 200 g šećera. Stavite smesu na vatru, da proključa, pa je odmah upotrebite za tortu.
3....
24. januar
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeVaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Karamel toping za kolače i torteMožete ugrejati karamel toping za kolače i torte na sekund u mikrotalasnoj ili na pari, da malo popusti pre korišćenja....
22. jul
Mekan patišpanj za kolače i torteIspecite mekani patišpanj za kolače i torte oko 35-40 minuta, obavezno držite vrata rerne zatvorena prvih 20 minuta. Kad bude gotov, ostavite na rešetku da se ohladi.
Nakon što se ohladi, isecite patišpanj kore....
02. jun
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Ova tri recepta za kuvertiru su neki od najrasprostranjenijih i jednostavnih načina za dobijanje jednostavne čokoladne glazure za torte i kolače....
19. sep.
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemDa biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom....
29. april
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteGlazuru mutimo u blenderu. Procedimo kroz cediljku.
Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
28. jul
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Krem za torte, keksiće i kolačeSkuvamo puding dr. Oetker tako što stavimo mleko da provri, zaslađen sa kristal šećerom (5 supenih kašika).
U posebnoj posudi rastvorimo suvu smesu sa malo vode i sipamo dobijenu kašicu u vrelo sveže mleko uz neprestano...
31. okt.
Čokoladno testo za kolačeDobro promešajte i napravite kolače uz pomoć šprica sa reckastim nastavkom....
19. januar
Osnovni krem za kolačeZa to vreme nastavite da mešate. Čim se smesa zgusne krem je gotov. On može da se koristi pri spremanju najrazličitijih kolača....
26. maj
Krokan od kikirikija za kolačeOvaj domaći krokan (grilijaž) se koristi za kolače, pa prema tome kolač može da se nalomi ili samelje u blenderu.
Kikikiriki krokan za kolače se čuva u staklenoj posudi u frižideru....
19. maj
Lavaš pita u kalupu za kolačeUzmite kalup za kolače sa rupom i premažite ga uljem.
Dobijenu smesu sipajte u kalup i poravnajte.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne porumeni....
08. mart
Glazura puslice za kolače i medenjakeGlazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
18. januar
Začini za božićne kolačeNa primer, ne možete da napravite svoj omiljeni božićni medenjak bez meda, ili kolače sa ukusom đumbira bez đumbira....
30. dec.
Kako se pravi glazura za kolače?Univerzalna glazura, koja se koristi i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura.
Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako....
18. januar
Jednostavno testo za božićne kolačeTesto se pokriva folijom za sveže čuvanje da se ne suši, dok radite.
Odseče se loptica od njega i razvija se oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini i metalnim kalupima se iseku kolači....
20. januar
Toping od maline za kolače i deserteDodajemo i tiping od maline za kolače i deserte.
Završavamo keksom. Lagani desert sa idealnim dodatkom topinga od maline....
07. maj
Toping od višanja za kolače i deserteOvaj toping koristimo prilikom pravljenja kolača i poslastica...
20. mart
Univerzalno testo za kolače i slane kifliceKvasac razmutite u mlakoj vodi sa 1 kašikom šećera i 2 kašike brašna.
Čim naraste, stavite ga u sredinu brašna, dodajte ostale sastojke i zamesite testo koje se ne lepi.
Pokrijte folijom i ostavite ga 30 minuta da...
19. jul
Sirup od smeđeg šećera za kolače i deserteOvaj sirup od smeđeg šećera za kolače i deserte je savršen za prelivanje kora za torte.
Možete dodati malo konjaka ili ruma kako biste pojačali aromu....
25. feb.
Kompot od oljuštenih kajsija s bademima za kolačeVoće i orašasto voće je pogodno za kolače i deserte, jer je voće upilo aromu i ukus im je božanstven.
Možete da dodate i više orašastog voća, koje prethodno možete da oljuštite....
04. avgust