Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Na sajtu smo sakupili dosta recepata za pripremanje slanine, zato preporučujemo da pogledate još: - domaću usoljenu slaninu; - slaninu u soku od kupusa; - paprikovanu slaninu; - kako da usolimo slaninu;...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Hajde da napravimo šećer u prahuHajde da napravimo šećer u prahu
22. sep.
Sada kada znate kako da napravite domaći šećer u prahu, preostaje vam samo da ispečete vazdušasti kolač i da ga pospete. Prijatno!...
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Sama slanina treba da bude snežnobela ili blago ružičasta. Ako pritisnete svežu slaninu prstom, ostaće udubljenje, a ako pritisnete staru slaninu, udubljenje će odmah nestati....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Dimljena slanina je odlična, ukus dimljene slanine mnogi od nas preferiraju....
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
Divlji pirinač je veoma specifična kultura. To nije baš žitarica, već je zapravo seme vrste vodene trave poreklom iz Sjedinjenih Država i Kanade. Divlji pirinač sadrži velike količine proteina i vlakana i ima prijatan ukus...
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku. Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je. Uverite...
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina. Pazite da ne odsečete kost. U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Deca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje. Osim...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Slanina u alevoj papriciSlanina u alevoj paprici
02. januar
Može se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču....
Marinirana slanina u teglamaMarinirana slanina u teglama
10. mart
Slanina se dobro slaže u tegle i, prema vašim željama, možete u teglu da stavite malo lovorovog lista, 1 čen belog luka, 2-3 zrna crnog bibera. Marinadu sipajte u tegle tek nakon što se ohladi. Tegle se zatvaraju....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Nema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek napravljenu domaću ćuftu....