Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo domaću slaninuNa sajtu smo sakupili dosta recepata za pripremanje slanine, zato preporučujemo da pogledate još:
- domaću usoljenu slaninu;
- slaninu u soku od kupusa;
- paprikovanu slaninu;
- kako da usolimo slaninu;...
14. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Hajde da napravimo šećer u prahuSada kada znate kako da napravite domaći šećer u prahu, preostaje vam samo da ispečete vazdušasti kolač i da ga pospete. Prijatno!...
22. sep.
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduLimunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
16. jul
Kako da usolimo slaninuSama slanina treba da bude snežnobela ili blago ružičasta.
Ako pritisnete svežu slaninu prstom, ostaće udubljenje, a ako pritisnete staru slaninu, udubljenje će odmah nestati....
10. dec.
Kako napraviti domaće prezle?Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
08. dec.
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Da li je slanina korisna?Dimljena slanina je odlična, ukus dimljene slanine mnogi od nas preferiraju....
27. okt.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemDivlji pirinač je veoma specifična kultura. To nije baš žitarica, već je zapravo seme vrste vodene trave poreklom iz Sjedinjenih Država i Kanade. Divlji pirinač sadrži velike količine proteina i vlakana i ima prijatan ukus...
25. januar
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuJedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku.
Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je.
Uverite...
28. dec.
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Da napravimo pečenog brancinaOperite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
15. feb.
2
Da napravimo domaći sudžukUkoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDeca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje.
Osim...
07. feb.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Slanina u alevoj papriciMože se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču....
02. januar
Marinirana slanina u teglamaSlanina se dobro slaže u tegle i, prema vašim željama, možete u teglu da stavite malo lovorovog lista, 1 čen belog luka, 2-3 zrna crnog bibera.
Marinadu sipajte u tegle tek nakon što se ohladi. Tegle se zatvaraju....
10. mart
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticeNema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek napravljenu domaću ćuftu....
08. maj