Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Kako da izaberemo karfiol?Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol?
Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?Među novim trendovima u ishrani, keto dijeta i paleo dijeta danas su jedne od najpopularnijih. Možda se pitate koja je pogodnija opcija za vas da biste smršali i došli do dobre forme. To zavisi od nekoliko aspekata, uključujući...
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da izaberete tikvice?Kada birate tikvice, pored prijatne mlečno zelene boje, moramo se pobrinuti da stabljika bude blago bodljikava i vlažna. Ovo ukazuje da su tikvice sveže....
Kako da izaberete mango?U globalnom pogledu, mango je najčešće konzumirano voće. Mirisni plod se jede čak 10 puta više nego jabuke i 3 puta je korišćeniji od banane. Već nekoliko godina se nalazi i u našim prodavnicama.
Pre nego što se odlučite...
Kako da izaberete boraniju?Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog.
Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
Kako da izaberemo pravo maslinovo ulje?Koje maslinovo ulje je najbolje? Špansko? Grčko? Ili možda iz Italije?
Kako da odaberemo kvalitetno maslinovo ulje? Na šta treba paziti kada su ispred vas u prodavnici redovi boca sa različitim etiketama i koje je maslinovo...
Kako i koji frižider da izaberemo?Svaki dom ima frižider. On je neizostavan deo kuhinje, ali kako i koji frižider odabrati, saznaćete u narednim redovima.
– Kada se odlučite za kupovinu frižidera, logično je, pre svega, da izmerite mesto na kome će on...
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Iako su škembići postali dosta moderni tokom poslednih nekoliko desetina godina, oni ostaju jeftino pakovanje za kuvanje i nadamo se da će tako ostati.
Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...