Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirup od ribizleSirup od ribizle
23. jul
Ribizlu operite i ispasirajte zrna. Procedite sok pomoću gaze, tako što ćete trljati i pritiskati. Izmerite ga i dodajte jednak ekoličine vode i šećera. Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeSlatko od crne ribizle za torte i kolače
16. nov.
Prespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade. Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Najgušći deo ne treba procediti - od njega možete napraviti mus ili marmeladu. Sirupu, koji ste procedili, dodajte šećer - po želji, možete promeniti količinu koju smo mi naveli....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu. Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
Slatko od crne ribizleSlatko od crne ribizle
26. okt.
Tako treba da ostanu jednu noć. Slatko se ne steriliše. Slatko od crne ribizle je spremno....
Sirup od ribizli na hladan načinSirup od ribizli na hladan način
01. okt.
Dobro očistite i operite ribizle. Sipajte ih u široku i duboku posudu i izgnječite ih. Dolijte oko 1, 7 l vode, promešajte i ostavite da tako odstoji 3 sata....
Slatko i sirup od jagodaSlatko i sirup od jagoda
28. maj
Penu uklanjati, da bi sirup ostao bistar. Skinuti ga sa ringle, pa dodati sok od limuna ili limuntus. Uvek probajte kakvog je ukusa. Nakon toga precediti kroz gazu....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Neodoljivo domaće slatko od ribizliNeodoljivo domaće slatko od ribizli
28. dec.
Očistite ribizle od drški i listova. Pomešajte sadržaj pakovanja sa 2 kašike šećera i dodajte ga u voće. Dobro promešajte. Stavite smesu da provri na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Ribice obogaćuju ukus maslinove paste i čine je još pogodnijom za nadev za predjela....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Po želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup. VAŽNO!...
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Mafini sa sušenim voćem, svežim voćem, ušećerenim voćem, orašastim plodovima, marmeladom i slatkom su već odavno popularni. Serviraju se kao deserti uz kafu, čaj ili sirup i veoma lako se spremaju....
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Akvafaba majonez Kuvana leblebija - 1 konzerva 1 šolja ulja 1/4 kašike senfa 1 i 1/2 kašike jabukovog sirćeta 2 kašike javorovog sirupa so - po ukusu Priprema: Sve sastojke izmiksati u blenderu, zajedno sa četvrtinom...