Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirup od ribizleRibizlu operite i ispasirajte zrna. Procedite sok pomoću gaze, tako što ćete trljati i pritiskati.
Izmerite ga i dodajte jednak ekoličine vode i šećera.
Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne....
23. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Slatko od crne ribizle za torte i kolačePrespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade.
Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Kako da napravite domaći sok i sirupNajgušći deo ne treba procediti - od njega možete napraviti mus ili marmeladu.
Sirupu, koji ste procedili, dodajte šećer - po želji, možete promeniti količinu koju smo mi naveli....
23. januar
Kako da pripremimo sirup od zoveJedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu.
Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
01. okt.
Slatko od crne ribizleTako treba da ostanu jednu noć.
Slatko se ne steriliše.
Slatko od crne ribizle je spremno....
26. okt.
Sirup od ribizli na hladan načinDobro očistite i operite ribizle. Sipajte ih u široku i duboku posudu i izgnječite ih.
Dolijte oko 1, 7 l vode, promešajte i ostavite da tako odstoji 3 sata....
01. okt.
Slatko i sirup od jagodaPenu uklanjati, da bi sirup ostao bistar.
Skinuti ga sa ringle, pa dodati sok od limuna ili limuntus. Uvek probajte kakvog je ukusa. Nakon toga precediti kroz gazu....
28. maj
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Neodoljivo domaće slatko od ribizliOčistite ribizle od drški i listova. Pomešajte sadržaj pakovanja sa 2 kašike šećera i dodajte ga u voće. Dobro promešajte. Stavite smesu da provri na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje....
28. dec.
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaRibice obogaćuju ukus maslinove paste i čine je još pogodnijom za nadev za predjela....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikePo želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup.
VAŽNO!...
02. april
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da napravite ukusne mafineMafini sa sušenim voćem, svežim voćem, ušećerenim voćem, orašastim plodovima, marmeladom i slatkom su već odavno popularni. Serviraju se kao deserti uz kafu, čaj ili sirup i veoma lako se spremaju....
02. jul
Kako da napravite idealni patatnikMeđutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
21. feb.
Kako da napravite strava mafineMeđutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
06. mart
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da napravite veganski majonez?Akvafaba majonez
Kuvana leblebija - 1 konzerva
1 šolja ulja
1/4 kašike senfa
1 i 1/2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike javorovog sirupa
so - po ukusu
Priprema: Sve sastojke izmiksati u blenderu, zajedno sa četvrtinom...
08. okt.