Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Čiflijske sarme u đuvečariČiflijske sarme u đuvečari
20. dec.
Zatvorite poklopcem i stavite u rernu da se zapeče. Sarme od kupusa pecite 50 minuta na 200 stepeni, pa skinite poklopac i pecite sarme dok ne budu gotove....
Sarme u listovima prazilukaSarme u listovima praziluka
08. avgust
Imajte na umu da vam je potrebno nekoliko listova praziluka da biste dobili manje-više jednake listove za sarme, jer su veliki listovi spoljašnji....
Sarme u pilećim kožicamaSarme u pilećim kožicama
02. avgust
Poređajte ih u tepsiju na papir za pečenje tako što savijeni delovi sarmi treba da ostanu odozdo. Zalijte tankim mlazom ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok sarme ne porumene....
Sarme u ekspres loncuSarme u ekspres loncu
26. dec.
Operite pirina, uzmite list istavite od mlevenog mesa i pirinča, oblikujte pritiskajući prstoma i lepo uvijte sarmu da se ne otvori prilikom kuvanja....
Sarme u belom sosuSarme u belom sosu
17. mart
Poklopite sarme i stavite da se ispeku u umereno zagrejanoj rerni. Gotove sarme se vade, a sok iz činije se pažljivo presipa u drugu posudu....
Fildžan sarme s teletinomFildžan sarme s teletinom
07. maj
Dobro uvijte, pritisnite i pažljivo izvadite sarmu okrećući čašicu. Poređajte sarme u odogvarajuću posudu. Razmutite ostatak pirea s otprilike jednom šoljom vode....
Pileće sarme u rerniPileće sarme u rerni
25. dec.
Savijte sarme i poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje. Prelijte vrelom vodom, dok se ne pokriju sarme. Ispecite sarme dok ne omekšaju listovi kupusa i dok se ne dobije braonkasta preplanulost....
Sarme od guskeSarme od guske
23. april
Poređamo sarme gusto u šerpu. Dodajemo piment i prelivamo toplom vodom, dok se ne prekriju sarme i kuvamo na slaboj vatri....
Sarme sa jagnjetinomSarme sa jagnjetinom
25. okt.
Sarme od vinovog lista služe se sa kiselim mlekom....
Sarme sa bulguromSarme sa bulgurom
19. januar
Savijte sarme veličine po izboru. Poređajte u šerpu. Prelijte sa 1 šoljom rasola i 1 šoljom vrele vode. Kuvajte na tihoj vatri dok sarme sa bulgurom ne budu gotove....
Sarme sa slaninomSarme sa slaninom
20. mart
Uvijaju se sarme i ređaju se u šerpu. Odozdo se stavlja jedan list kupusa. Preliva se rasolom i vodom u odnosu 50/50. Stavlja se tanjir da ih pritisne. Kuvaju se dok ne budu gotove....
Sarme od zeljaSarme od zelja
15. jul
Tako napravljene sarme poređajte u pleh u jednom redu i prelijte toplom vodom, da ih skoro pokrijete. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta....
Sarme iz rerneSarme iz rerne
15. nov.
Sipajte vodu u pleh koliko da pokrije sarme i pecite na 180 stepeni oko jedan sat, dok pirinač ne omekša....
Posne sarme u ekspres loncuPosne sarme u ekspres loncu
18. januar
Nakon što upije vodu ostavljamo sa strane da se malo ohladi. Savijamo sarme željene veličine. U ekspres lonac stavljamo rešetku i sarme ređamo na nju. Pritiskamo tanjirom....
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiPosne sarme u mikrotalasnoj peći
12. mart
Sarme se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se vrućom vodom. Posuda za pečenje se poklapa. Peče se 11-12 minuta na 100 posto jačine. Na pola vremena za spremanje sarme se okreću....
Bakine sarme u belom sosuBakine sarme u belom sosu
15. feb.
Poređajte sarme, dolijte malo soka od kupusa i malo vode. Dodajte slaninu narezanu na male komade, pritisnite tanjirom i stavite da se kuvaju na tihoj vatri....
Posne sarme u listovima prazilukaPosne sarme u listovima praziluka
10. dec.
Poparimo ih u posudi sa vodom da bi se se lakše savijali prilikom uvijanja. Vadimo ih, ocedimo i počinjemo da savijamo sarmice od praziluka. U jedan kraj stavljamo od nadeva i savijamo kao trougao....
Sarme i pileće šnicle u đuvečariSarme i pileće šnicle u đuvečari
19. nov.
Promešajte preostali sok od paradajza sa sosom barbijku i sipajte odozgo preko sarmi i malo rasola ili vode, probajte da vidite čega treba imati više....
Pileći bataci i sarme u đuvečariPileći bataci i sarme u đuvečari
25. nov.
Izmešajte i kada pirinač počne da mekša, skinite posudu sa ringle. Ostavite na otprilike 5-10 minuta pirinač da upije tečnost. Začinite solju i začinima. Pripremite listove kupusa i uvijte sarme....
Posne sarme iz rernePosne sarme iz rerne
22. april
Odozgo dodajte mlaku vodu da lepo pokrije i rasporedite još nekoliko listova vinove loze. Stavite da se peče u umerneoj rerni. Čim voda provri smanjite rernu i pecite posne sarme....
Mamicine sarme od kupusaMamicine sarme od kupusa
06. jul
1
Između sarmi rasporedite svinjsku mast u malim komadićima kako bi svi mogli ravnomerno da upiju (kiseli kupus mnogo voli masno). Sarme sa mlevenim mesom pokrijte tanjirom odgovarajuće veličine tako da pritiska sve....
Sarme sa pilećom džigericomSarme sa pilećom džigericom
24. april
Tako ostavljamo na vatri sam pirinač da može da upije tečnost. Isečemo džigerice i počinjemo da uvijamo sarme. Uzimamo list kupusa koji smo oblikovali, stavljamo deo pirinča i deo džigerica i uvijamo....