Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Pečene paprike za zimuPečene paprike za zimu
22. avgust
Očistite oprane paprike od semenki i pecite ih na roštilju ili plotni šporeta. Oljuštite paprike i stavite ih u veliku posudu. Posolite dobro paprike i poređajte ih u čiste male tegle....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Smrznite paprike za zimuSmrznite paprike za zimu
30. januar
Paprike rasporedite u kese tako da jedno pakovanje bude dovoljno za jedno kuvanje. Povrće koje je jednom odmrznuto nije dozvoljeno zamrznuti ponovo....
Pržene sitne paprike za zimuPržene sitne paprike za zimu
25. sep.
Sakupljene sitne paprike operite i dobro osušite. U tiganju zagrejte ulje i pržite paprike dok ne omekšaju, ali ne previše, jer će ostati samo ljuska. Nakon toga pripremite tegle - otprilike 7 malih tegli....
Paprike ribice za zimuPaprike ribice za zimu
02. okt.
Sastojci u receptu Paprike ribice za zimu su za 1 teglu tipa Omnija....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Obično se smatra da tako zamrznute i sačuvane za zimu tikvice, ne mogu da budu korišćene za prženje. Zato je bolje da zamrznemo već ispržene tikvice. Prvo treba da ih operemo i dobro osušimo....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme. Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine. Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
Pržene paprike u teglama za zimuPržene paprike u teglama za zimu
30. avgust
Ovako pržene paprike možete koristiti za salatu ili kao dodatak jelu....
Pečene paprike u teglama za zimuPečene paprike u teglama za zimu
18. jul
Očistite paprike od semenke. Pecite ih sa svih strana dok ne budu gotove. Gotove paprike stavite u veliku šerpu i poklopite da se popare. Oljšite i pospite ih sa mnogo soli, zato što će ih so čuvati duže vreme....
Crvene paprike u teglama za zimuCrvene paprike u teglama za zimu
15. avgust
Crvene paprike očistite od semena i ispecite ih. Stavljate ih u šerpu sa poklopcem da bi ih lakše oljuštili. Kada ih oljuštite, stavljajte ih u nagnutu šerpu da se cede oko 15 minuta....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Ako želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale....
Crvene mesnate paprike u teglama za zimuCrvene mesnate paprike u teglama za zimu
07. okt.
Crvene mesnate paprike se očiste od semenki i drški. Peku se na roštilju ili na drvenom uglju sa obe strane. Gotove paprike se stavljaju u veliku šerpu sa poklopcem da se popare....
Patlidžan i paprike u tegli za zimuPatlidžan i paprike u tegli za zimu
18. avgust
Patlidžan i paprike ispečemo, stavljamo u šerpu i poklopimo. Tako dinstamo i lakše oljuštimo. Nakon što ih očistimo od semenki i ljuspica, sečemo na komade....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Prvo i najvažnije što treba da znate kada kupujete zamrznute školjke jeste da izaberete one kvalitetne, pripremljene za čuvanje na najpravilniji način....
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuTri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimu
20. mart
Evo zašto ćemo vam ovde predložiti 3 ideje za konzerviranje paprika, koje možete probati: Konzervirane pečene crvene paprike Potrebni sastojci: 10 kg pečenih i oguljenih paprika, 2 l sirćeta, 150 g soli, 400 ml ulja...
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima. Buđ na grožđu je glavni razlog za njegovo...
Kako da zamrznete tikvice u zamrzivaču za zimu?Kako da zamrznete tikvice u zamrzivaču za zimu?
13. nov.
Zamrznute tikvice u zamrzivaču za zimu nisu kao sveže - to je činjenica. Ali i dalje vam mogu olakšati posao i mogu se koristiti u velikom broju recepata za tikvice....
Kako da zamrznete peršun u zamrzivaču za zimu?Kako da zamrznete peršun u zamrzivaču za zimu?
11. nov.
Zamrznuti peršun može se dodati u supe i mesne čorbe, kao i u jela od povrća. Jela sa peršunum su bezbrojna!...
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Podelite zrna u pakete i zamrznite. Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora. Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Čeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...