Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako kuvati amarant?Kaša od amaranta se kuva prilično dugo: nakon što provri, treba je ostaviti na laganoj vatri 30-40 minuta.
Možete kuvati kašu od amaranta u kokosovom ili bademovom mleku....
05. april
Kako kuvati ribu iglicuNema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe....
05. okt.
AmarantZrna amaranta se upotrebljavaju kao prilog i slobodno mogu zameniti pirinač. Kuvan u vodi izgleda kao sitan kavijar. Koristi se i za pravljenje kokica....
15. okt.
AmarantU Peruu se takođe pravi piće od amaranta i nosi naziv hiha. U Meksiku i Peruu prže i kuvaju listove amaranta, a u Indiji je prave i poslastice od ove biljke....
05. maj
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da kuvamo kestenje?Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
04. jun
Kako se kuvaju lignje?Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata.
Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje....
24. januar
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati i kuvati u maloj kuhinji je pitanje veće težine, ali i sa mnogo odgovora i mogućnosti....
05. maj
Amarant alva sa bundevomDok voda ne provri operemo amarant uz pomoć cediljke. Bundevu izrendamo. Dodajemo amarant i rendanu bundevu i kuvamo na umerenoj vatri dok se ne raspukne i ne nabubri....
02. januar
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kuvajte još sat i po. Na samom kraju dodajte grančicu ruzmarina i testeninu, posolite po ukusu.
Kada je testenina gotova, sklonite šerpu sa vatre. Uklonite ruzmarin....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko ste jedan od ljubitelja tvrdo kuvanih kokošijih jaja, najbolje je da ih ostavite da se kuvaju 8 minuta, kada voda počne da vri....
28. mart
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Japanci izbegavaju prženje — skoro sva tradicionalna japanska jela se kuvaju na pari ili samo kuvaju.
I na kraju, Japanci takođe piju puno zelenog čaja....
27. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kokice od amarantaUgrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju.
Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....
14. mart