Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
05. april
Kaša od amaranta se kuva prilično dugo: nakon što provri, treba je ostaviti na laganoj vatri 30-40 minuta. Možete kuvati kašu od amaranta u kokosovom ili bademovom mleku....
Kako kuvati leblebiju?Kako kuvati leblebiju?
26. dec.
Kuvajte poklopljeno 4 minuta. Služi se toplo....
Kako kuvati integralni pirinač?Kako kuvati integralni pirinač?
02. januar
Kako kuvati integralni pirinač?...
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Nema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe....
AmarantAmarant
15. okt.
Zrna amaranta se upotrebljavaju kao prilog i slobodno mogu zameniti pirinač. Kuvan u vodi izgleda kao sitan kavijar. Koristi se i za pravljenje kokica....
AmarantAmarant
05. maj
U Peruu se takođe pravi piće od amaranta i nosi naziv hiha. U Meksiku i Peruu prže i kuvaju listove amaranta, a u Indiji je prave i poslastice od ove biljke....
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata. Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati malu kuhinju i kuvati u njoj
05. maj
Kako organizovati i kuvati u maloj kuhinji je pitanje veće težine, ali i sa mnogo odgovora i mogućnosti....
Amarant alva sa bundevomAmarant alva sa bundevom
02. januar
Dok voda ne provri operemo amarant uz pomoć cediljke. Bundevu izrendamo. Dodajemo amarant i rendanu bundevu i kuvamo na umerenoj vatri dok se ne raspukne i ne nabubri....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Kuvajte još sat i po. Na samom kraju dodajte grančicu ruzmarina i testeninu, posolite po ukusu. Kada je testenina gotova, sklonite šerpu sa vatre. Uklonite ruzmarin....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko ste jedan od ljubitelja tvrdo kuvanih kokošijih jaja, najbolje je da ih ostavite da se kuvaju 8 minuta, kada voda počne da vri....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Kako smršati sa kuvanim pirinčem?
27. mart
Japanci izbegavaju prženje — skoro sva tradicionalna japanska jela se kuvaju na pari ili samo kuvaju. I na kraju, Japanci takođe piju puno zelenog čaja....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kokice od amarantaKokice od amaranta
14. mart
Ugrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju. Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....