Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Katak s pečenim paprikama i orasimaKatak s pečenim paprikama i orasima
16. mart
Oljuštite i očistite od semenki pečene paprike. Isecite ih na veoma sitno i stavite u cediljku da se ocede od vode. Isecite na sitno beli luk i orahe, u posudi ih pomešajte s ceđenim kiselim mlekom. Dodajte izmrvljeni...
Katak iz grada MelnikaKatak iz grada Melnika
18. maj
Katak se može servirati sa svežim krastavcima ili paradajzom....
Katak sa pečenim paprikamaKatak sa pečenim paprikama
23. maj
Uz pomoć kašike za sladoled stavite po 3 kugle u tanjir, pospite obilno mlevenim orasima i napravite ukras od peršuna, maslina....
Predjelo katak sa pečenim paprikamaPredjelo katak sa pečenim paprikama
15. jul
Promešamo lepo, pokrivamo folijom i katak stavljamo na sat-dva u frižider. Predjelo serviramo ukrašeno listovima svežeg peršuna. Prijatno!...
Katak sa tikvicama i šargarepomKatak sa tikvicama i šargarepom
04. feb.
Dodajte povrće u ceđeno kiselo mleko (katak). Začinite belim lukom, dodajte isečenu mirođiju. Servirajte s maslinama....
Salata katak sa crvenim paprikamaSalata katak sa crvenim paprikama
04. dec.
Dodajte katak i isečeni beli luk. Promešajte. Pospite mirođijom....
Ukusan domaći katak na seoski načinUkusan domaći katak na seoski način
23. okt.
Skuvano sveže mleko treba da je temperature kao za kiseljenje kiselog mleka. Dodaje se kvasac za sir, so i kiselo mleko. Promešaju se sastojci oko minut veoma dobro, nakon čega se uvijaju i stavljaju na toplo mesto da...
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako napraviti dijetalne palačinke?Kako napraviti dijetalne palačinke?
13. okt.
U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Ostali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao; - Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....