Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata od lubenice i siraSalata od lubenice i sira
20. avgust
Neka vam je slatko. Po želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Dzem od lubenice i pomorandzeDzem od lubenice i pomorandze
01. mart
Iseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva. Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSorbe od lubenice i šampanjca
25. okt.
Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Sladoled od lubenice i uzaSladoled od lubenice i uza
22. april
Kada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte. Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Sorbe od lubenice i bananeSorbe od lubenice i banane
23. mart
Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo. Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaHladna čorba od lubenice i paradajza
05. april
To je nova varijanta gaspača sa lubenicom....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Da li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? !...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?
19. april
Bugarska ima odlične rezerve sveže vode. Po mineralnim vodama smo na prvom mestu u svetu. Stoga je izbor šta da stavimo na našu trpezu - mineralnu, izvorsku ili stonu vodu - širok. Mnogi ljudi sigurno oklevaju u izboru...
LubenicaLubenica
03. jun
Kulinarska upotreba lubenice Ukusna i zrela lubenica može da pruži rashlađenje tokom letnjih vrućina kao nijedno drugo voće....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Oljuštite 3 zrele banane, isecite meso na male krugove, zamrznite. Smrznute banane izgnječite, dodajte seckanim orasima, promešajte. U masu staviti pire od lubenice ili dinje, sve dobro umutiti....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako odabrati i kupiti artičoke?Kako odabrati i kupiti artičoke?
10. mart
Sveža i zrela artičoka može biti samo zelena (prisustvo mrlja ili suvih listova ukazuje na prezrelost). Vlaga na cvasti ne bi trebalo da bude prisutna ni u minimalnoj količini....
Torta LubenicaTorta Lubenica
21. april
Torta Lubenica je čudesna!...
Kisele lubeniceKisele lubenice
09. okt.
Pripremaju se zdrave i tvrde lubenice. Operite ih dobro i osušite. Nakon toga, svaku lubenicu izbušite iglom na nekoliko mesta. Poređajte lubenice u odgovarajuću posudu, a između njih stavite začine i zelen....
Mohito lubenicaMohito lubenica
21. mart
U seckalici ili blenderu pomešajte lubenicu, šećer i rum i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu procedite kroz cediljku, ali ostavite da isteče samo, nemojte mešati!...
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKako da kontrolišete svoju želju za slatkim
31. avgust
Ovo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
Korist od lubeniceKorist od lubenice
19. nov.
Zapamtite da dobro zrela lubenica pluta u vodi, a zelena tone. Dobro zreo plod se seče sa karakterističnim zvukom sličnim cepanju, a u njemu nema belih semenki....
O koristima lubeniceO koristima lubenice
24. okt.
Zato ne propustite da svom muškarcu redovno dajete desert od lubenice ili sladoled od lubenice....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....