Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata od lubenice i siraNeka vam je slatko.
Po želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
20. avgust
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
01. mart
Sorbe od lubenice i šampanjcaLubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
25. okt.
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
22. april
Sorbe od lubenice i bananeZa to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
23. mart
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? !...
20. avgust
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Bugarska ima odlične rezerve sveže vode. Po mineralnim vodama smo na prvom mestu u svetu. Stoga je izbor šta da stavimo na našu trpezu - mineralnu, izvorsku ili stonu vodu - širok.
Mnogi ljudi sigurno oklevaju u izboru...
19. april
LubenicaKulinarska upotreba lubenice
Ukusna i zrela lubenica može da pruži rashlađenje tokom letnjih vrućina kao nijedno drugo voće....
03. jun
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceOljuštite 3 zrele banane, isecite meso na male krugove, zamrznite. Smrznute banane izgnječite, dodajte seckanim orasima, promešajte. U masu staviti pire od lubenice ili dinje, sve dobro umutiti....
31. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako odabrati i kupiti artičoke?Sveža i zrela artičoka može biti samo zelena (prisustvo mrlja ili suvih listova ukazuje na prezrelost).
Vlaga na cvasti ne bi trebalo da bude prisutna ni u minimalnoj količini....
10. mart
Kisele lubenicePripremaju se zdrave i tvrde lubenice. Operite ih dobro i osušite. Nakon toga, svaku lubenicu izbušite iglom na nekoliko mesta.
Poređajte lubenice u odgovarajuću posudu, a između njih stavite začine i zelen....
09. okt.
Mohito lubenicaU seckalici ili blenderu pomešajte lubenicu, šećer i rum i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Smesu procedite kroz cediljku, ali ostavite da isteče samo, nemojte mešati!...
21. mart
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimOvo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
31. avgust
Korist od lubeniceZapamtite da dobro zrela lubenica pluta u vodi, a zelena tone. Dobro zreo plod se seče sa karakterističnim zvukom sličnim cepanju, a u njemu nema belih semenki....
19. nov.
O koristima lubeniceZato ne propustite da svom muškarcu redovno dajete desert od lubenice ili sladoled od lubenice....
24. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust