Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
RakijaRakija
13. sep.
Istorija rakije Poreklo rakije je dosta sporno pitanje. Postoji nekoliko verzija kako se rakija pojavila na našim prostorima....
Srce u srcu tortaSrce u srcu torta
31. dec.
Ulupate belanca penasto sa sećerom pa postepeno ubacite žumanca, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo, vodu, orah. Sve lagano sjediniti i sipati u pleh u obliku srca. Koru pecite na 180 stepeni oko 25 min. Puding i...
Krhki kolačići u srcuKrhki kolačići u srcu
20. sep.
Koristila sam svoju mašinicu za testeinu kako bih razvila testo tako da je razvijanj ebilo vreoma brzo. Razvijeni komadi testa već mogu da budu isečeni okrugli za bolji izgled....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Vruća rakijaVruća rakija
25. nov.
2
Srpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
Kuvana rakijaKuvana rakija
11. januar
Kad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom. U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke. Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
Voćna rakijaVoćna rakija
20. maj
Nakon destilacije, voćna rakija treba da bude 38 gradi....
Bademova rakijaBademova rakija
22. januar
Da biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici. Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera. U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Bundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje. Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa treba da je bar 40 stepeni....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
Smesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Izabrati zrele plave šljive. Najbolje je prethodno očistiti koštice i plod napraviti na kašu. Voće sipati u veliki odgovarajući sud. Nakon 3-4 dana dodati šećer rastvoren u vodi (25 stepeni) u odnocu šećer: voda 1:3(4)...
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od dženarikaRakija od dženarika
05. jun
Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Rakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
Izgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
Aromatična kuvana rakijaAromatična kuvana rakija
25. januar
Oko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša. Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....