Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
Blanširani pirinač sa povrćem na kineski načinBlanširani pirinač sa povrćem na kineski način
01. sep.
Kad porumeni, dodajemo kuvani pirinač, dodajemo još masnoće i pržimo dok pirinač ne buge potpuno gotov. Dodajemo bujon od povrća i nakon toga kukuruz. Nakon toga razbijemo jaja....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Svo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Treba samo da blanširate listove kupusa dok ne omekšaju. U protivnom nećete moći da ih savijete da biste dobili sarme. 5. Kada počnete da kuvate sveži kupus, nemojte zaboraviti da dodate masnoću....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast; - Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja; - Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
U vok tiganju takođe možete da napravite prženi pirinač na kineski način, pržene špagete, mekanu teletinu u voku, sočnu piletinu u voku i naravno svinjetinu u voku....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Kako se blanšira pirinač?Kako se blanšira pirinač?
04. april
Ova obrada dozvoljava blanširanom belom pirinču da u velikoj meri sačuva kvalitet zdravih hranljivih sastojaka, pa čak i da se približi smeđem pirinču. Blanširanje pirinča možete obaviti i u domaćim uslovima....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Druga varijanta je uvek da koristite blanširan pirinač, ali on ima malo drugačiji ukus....
Kako se kuva pirinač?Kako se kuva pirinač?
04. dec.
Blanširani pirinač kuvajte oko 20 minuta; 10. Kada je pirinač gotov, sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10-15 minuta ispod poklopca; 11....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
Kako se kuva imperatorski pirinačKako se kuva imperatorski pirinač
19. april
Treba da znate da je imperatorski pirinač malo tvrđi po ukusu i ukoliko se vama dopada malo mekši pirinač poput bisernog pirinča, onda vam se crni pirinač neće dopasti....
Kako se kuva jasmin pirinač?Kako se kuva jasmin pirinač?
23. sep.
Jasmin pirinač je posebna sorta pirinča koja ima duga zrna. Raste u planinskim predelima severoistočnog Tajlanda....
Kako se kuva crni pirinač?Kako se kuva crni pirinač?
01. maj
Crni pirinač se kuva na isti način kao i beli pirinač, sa malom razlikom, da vam treba malo više vremena za njegovu kulinarsku obradu....
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....