Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Suve smokve mogu biti pokrivene belim slojem - to su kristali šećera. Za sušenje su najodgovarajuće svetla, a ne tamna sorta smokava....
Smokve s kozijim sirom i pršutomSmokve s kozijim sirom i pršutom
25. april
Pre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
Džem od smokve sa orasimaDžem od smokve sa orasima
20. april
Smokve operite i ogulite. Nakon toga ih isecite na kockice. Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
Lako slatko od smokve iz rerneLako slatko od smokve iz rerne
19. sep.
Smokve operite i očistite od drški. Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
SmokveSmokve
30. maj
Smokve su plod drva smokve koje raste u predelima tropske, sutropske i nešto ređe umerene klime....
Slatko od smokvi s limontusomSlatko od smokvi s limontusom
23. feb.
U duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
Džem od smokvi i konjakaDžem od smokvi i konjaka
10. okt.
Limun se opere i popari u vreloj vodi. Kora se oljušti veoma tanko i iseče se na veoma tanke tračice. Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so....
Džem od smokvi u multikukeruDžem od smokvi u multikukeru
20. mart
Oljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane. Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom
27. avgust
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Predjelo od smokvi i plavog siraPredjelo od smokvi i plavog sira
02. jul
Umotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota. Pospite svaku smokvu seckanim orasima. Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSlatko od zelenih smokvi i limontusa
29. jul
Sečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu. Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se ljušte breskve?Kako se ljušte breskve?
08. april
Ljuštite ih nožem. Ako još uvek postoje područja koja je teško oljuštiti, ponovite postupak blanširanja još 10-20 sekundi....
Kako se ljušte pečurke?Kako se ljušte pečurke?
18. avgust
Idealan način da očistite pečurke je da obrišete prljavštinu peškirom, a zatim, ako smatrate da je potrebno, počnete da ih ljuštite....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se jede smokva?Kako se jede smokva?
23. jul
Od smokava se pravi ukusno slatko, sirup, ili se suše....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...