Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Hleb sa kvasom i kakaomHleb sa kvasom i kakaom
29. jun
Ako je sa poklopcem sklanja se nakon 20 minuta i ostavlja se bez poklopca na 200 stepeno dok ne bude gotovo. Kada je hleb sa kvasom i kakaom gotov izvadim ga i pokrivam krpom. Tako kora hleba postaje mekana....
Hleb sa kvasom i kinoomHleb sa kvasom i kinoom
18. mart
Ispečeni domaći hleb sa kvasom i kinoom se ostavlja da se u potpunosti ohladi na rešetci i tada se seče na kriške. Nema ništa lepše od pravog hleba sa prirodnim domaćim kvasom!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Hleb sa kvasom i dve vrste brašnaHleb sa kvasom i dve vrste brašna
20. nov.
Pecite integralni hleb otprilike 15 minuta i smanjite temperaturu na 180. Pecite još 30 minuta. Ostavite hleb da se ohladi na rešetci i isecite još toplog. Hleb sa kvasom i dve vrste brašna je gotov....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Kod mešenja testa se stvara gluten, koji pomaže ravnomernom raspoređivanju gasova, koji se odvajaju od kvasca....
Domaći hleb sa kvasomDomaći hleb sa kvasom
29. jun
Šestog dana možete da koristite kvas za pripremu ovog recepta za hleb. Ako prvi put probate ovakav hleb sa kvasom, oduševiće vas njegova aroma. Ako vam se sviđa, od njega možete pripremati i druge specijalitete od testa....
Integralni hleb sa kvasomIntegralni hleb sa kvasom
07. dec.
Pecite hleb 15 minuta i zatim smanjite temperaturu na 180. Pecite još otprilike pola sata ili dok se ne dobije apetitna boja. Integralni hleb sa kvasom je čudesan!...
Francuski hleb sa kvasomFrancuski hleb sa kvasom
14. jun
Nakon 30 minuta poklopac se sklanja i francuski hleb sa kvasom se peče 30 minuta na 180 stepeni....
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Sledi hleb sa kvasom - ja koristim aparat za pečenje hleba, ali ako želite, možete i ručno da mesite (količina je ista)....
Hleb sa ražanim kvasomHleb sa ražanim kvasom
12. avgust
Lepo bi bilo da se u nju stavi i posudica sa vodom, kako bi se generisala para, vlažna sredina. 9....
Hleb sa živim kvasomHleb sa živim kvasom
23. dec.
Pokrijte krpom čim hleb sa živim kvasom bude gotov....
Hleb sa kvasom bez mešenjaHleb sa kvasom bez mešenja
27. jul
Kada se obim kvasa udvostruči, smesa sa kvascem je gotova. U veliku posudu sipajte vodu. Dodajte kvas. Promešajte. Ukoliko kvas odozgo pliva, znači da je gotov. Dodajte brašno i so....
Hleb sa kvascemHleb sa kvascem
16. feb.
Proveravamo dugačkim, okruglim, drvenim ražnjićem da li se testo lepi za drvo. Nakon što izvadimo uvijamo hleb sa kvascem u pamučnu krpu 10 minuta da odstoji i omekša. Prijatno!...
Milibrot sa kvasom i suvim grožđemMilibrot sa kvasom i suvim grožđem
21. jul
Za razliku od testa sa kvascem, ovo s kvasom iziskuje više mešenja i dugotrajno narastanje, posebno kada je dodatno otežano s više šećera i masnoće....
Seoski hleb sa kvascemSeoski hleb sa kvascem
25. sep.
Prosejemo brašno i sa delom brašna, delom vode, šećerom i kvascem pravimo kašu da se kvasac aktivira. Drugi deo vode i soli dodajete u brašno. Kad kvasac nadođe dodajete i nju i mesite glatko testo koje se ne lepi....
Hleb sa suvim kvascemHleb sa suvim kvascem
24. jun
Kvasac se pomeša sa svežim toplim mlekom, da se aktivira i sa kašikom brašna. U posudi za pečenje se pravi kadica od brašna. Mleko treba da je toplo ali ne vruće. Stavljaju se svi sastojci i zamesi se meko testo....
Arapski hleb sa kvascemArapski hleb sa kvascem
15. okt.
Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Čim se na površini pojave mali balončići, kvasac je gotov. Dodajte ga u brašno sa 2 supene kašike ulja....
Kukuruzni hleb sa kvascemKukuruzni hleb sa kvascem
27. nov.
Kukuruzni hleb sa kvascem je gotov....
Integralni hleb sa brašnom od spelte i kvasomIntegralni hleb sa brašnom od spelte i kvasom
13. jul
Možete posuti sa malo ovsenih pahuljica. Ostavite da drugi put nadođe. Integralni hleb pecite u hladnoj rerni na 180-190°C dok ne bude gotov. Integralni hleb sa brešnom od spelte i kvasom je veoma uspešan....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Integralni hleb sa živim kvascemIntegralni hleb sa živim kvascem
13. jul
Najpre aktiviramo kvasac sa 100 ml vode i brašna oko 70-100 g što oduzima oko 2-3 sata u zavisnosti od toplote prostorije. U posudu dodajemo mlaku vodu, masnoću i ostale sastojke....