Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Gusta čorba sa pečurkamaGusta čorba sa pečurkama
08. mart
Na kraju programa sam sačekala da se oslobodi poklopac i servirala sam čorbu od pečuraka sa prepečenim kriškicama, a svaku porciju odozgo sam zalila mlazom maslinovog ulja....
Gusta čorba sa piletinomGusta čorba sa piletinom
09. dec.
Servirajte pileću čorbu toplu, sa kriškom limuna, malo peršuna i sveže samlevenog bibera....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Gusta čorba sa lopticama od mesaGusta čorba sa lopticama od mesa
06. mart
Nakon toga sklonite šerpu sa čorbom sa ringle i dodajte zapršku u tankom mlazu, dok mešate i za završetak gustu čorbu sa lopticama od mesa pospite peršunom!...
Gusta čorba od spanaća i tikvicaGusta čorba od spanaća i tikvica
12. feb.
Doterati ukus, po želji dodati kiselu pavlaku ili doliti sačuvanu tečnost ako je čorba suviše gusta. Poslužiti posutu spanaćem, sa aromatizovanim krutonima....
Gusta čorba sa kuglicama i zaprškomGusta čorba sa kuglicama i zaprškom
06. januar
Dodajte preostali seckani peršun i ostavite da se kuva 5 minuta, nakon čega je čorba od kuglica gotova. Gusta čorba sa kuglicama mesa i zaprškom je veoma ukusna....
Gusta čorba od sremuša i blitveGusta čorba od sremuša i blitve
30. mart
Čorbu od sremuša i blitve začiniti umućenom kiselom pavlakom i poslužiti....
Gusta čorba sa povrćem i kinoomGusta čorba sa povrćem i kinoom
08. januar
Sipamo toplu vodu i kuvamo čorbu dok povrće ne bude gotovo. Tada dodajemo skuvanu kinou, isečen svež peršun i zgusnemo čorbu pirinčanim brašnom razređenim sa malo vode. Ostavljamo čorbu da vri kratko i serviramo....
Gusta čorba sa svinjetinom i povrćemGusta čorba sa svinjetinom i povrćem
25. mart
Mi kući volimo guste čorbe, ja stavljam i fidu i pirinač u isto vreme. Bude mnogo ukusno! Kad se supa ohladi, umutimo jaje i pomešamo ga sa malo bujona u posebnoj posudi. Dodajemo hladnu zapršku u čorbu i gotova je....
Gusta čorba sa bulgurom, pečurkama i paprikamaGusta čorba sa bulgurom, pečurkama i paprikama
29. dec.
Gusta čorba sa bulgurom, pečurkama i paprikama je mnogo ukusna. Prijatno!...
Gusta čorba sa pirinčem, piletinom i povrćemGusta čorba sa pirinčem, piletinom i povrćem
16. januar
Kada se pile skuva vadimo iz čorbe i ostavljamo da se ohladi. U kipući bujon sipamo opran pirinač i biber po ukusu. Ohlađeno pile očistimo od kostiju, isečemo na parčiće i vraćamo u čorbu....
Gusta jagnjeća čorba sa iznutricamaGusta jagnjeća čorba sa iznutricama
09. jun
Nakon što skinemo šerpu sa vatre, izjednačimo temperaturu zaprške sa čorbom. Na krjau zčainimo nanom i biberom. Serviramo gustu jagnjeću čorbu sa iznutricama dok je topla!...
Gusta jagnjeća čorba sa pirinčemGusta jagnjeća čorba sa pirinčem
04. jun
Gusta jegnjeća čorba sa pirinčem je gotova....
Gusta jagnjeća čorba sa spanaćemGusta jagnjeća čorba sa spanaćem
22. okt.
Gusta jagnjeća čorba sa spanaćem je gotova....
Gusta jagnjeća čorba sa maslacemGusta jagnjeća čorba sa maslacem
02. avgust
Sipamo u čorbu uz neprestano mešanje. Dodajemo biber i limunsku kiselinu po ukusu - posipamo selenom....
Gusta svinjska čorba sa zaprškomGusta svinjska čorba sa zaprškom
24. avgust
Aromatizujte svinjsku čorbu sveže mlevenim biberom i kad se ohladi zapržite je umućenim jajetom u kiselom mleku. Gusta svinjska čorba sa zaprškom je gotova....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa. U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
Gusta pirinčana čorba sa pečurkama, šargarepom i paradajzomGusta pirinčana čorba sa pečurkama, šargarepom i paradajzom
16. april
Čim pirinač počne da se kuva, sipajte u čorbu oljušteni paradajz, isečen na kockice. Kuvajte čorbu dok ne bude gotova, a zatim je zapržite sa kiselim mlekom, koje ste umutili sa malo vode....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Koraci pripreme Znajući sve prednosti ove vitaminske čorbe, možete početi sa pripremom zdrave i ukusne čorbe od crvenog pasulja....
Kako se popravlja prekuvano slatko?Kako se popravlja prekuvano slatko?
18. jun
Onda kako se popravlja prekuvano slatko i da li je teško? Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se uskoro nakon pripremanja ušećeri....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...