Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Jednostavne gjuzleme u tiganjuJednostavne gjuzleme u tiganju
09. feb.
Odlične za doručak ove jednostavne gjuzleme u tiganju! Prijatno!...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Tradicionalne gjuzleme sa siromTradicionalne gjuzleme sa sirom
31. avgust
Pospite kore sirom i napravite klasične gjuzleme kvadrate. Tradicionalne gjuzleme sa sirom pržite u tiganju sa 1 kašikom ulja....
Gjuzleme sa turskim koramaGjuzleme sa turskim korama
20. maj
Svaka kora se maže obilno istopljenim maslacem, posipa se namrvljenim sirom i gjuzleme se presavijaju u koverat....
Seoske gjuzleme sa kvascemSeoske gjuzleme sa kvascem
18. jun
Nakon svakog vađenja gjuzlema namažite tiganj za sledeći. Seoske gjuzleme sa kvascem su gotove....
Gjuzleme sa gotovim koramaGjuzleme sa gotovim korama
22. april
Krajeve savijte tako da dobijete kvadrat i pritisnite ih da se ne otvore. Pržite ih sa obe strane u tiganju sa malo ulja dok ne budu gotove....
Gjuzleme na trakijski načinGjuzleme na trakijski način
14. sep.
Uzima se jedna lopta, dobro se namaže i razvije rukama na radnoj površini, namrvi se malo sira. Uzima se druga lopta testa i na isti način se radi i razvije se preko prve, namrvi se sir....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Domaće gjuzleme sa svežim mlekomDomaće gjuzleme sa svežim mlekom
09. feb.
Ponovo pospite nadevom i pažljivo presavijte i druga dva kraja tako da se formira kesa. Zagrejte ulje u tiganju i pržite gjuzleme dok se ne dobije ukusna preplanulost. Domaće gjuzleme sa svežim mlekom su gotove....
Gjuzleme sa nadevom od mesaGjuzleme sa nadevom od mesa
17. april
Ispecite gjuzleme na širokom saču oko 3 minuta po strani....
Gjuzleme sa zeljem i siromGjuzleme sa zeljem i sirom
10. april
Krajeve savijamo tako da se dobije kvadrat i pritiskamo da se ne otvori. Peku se sa obe strane u tiganju sa malo ulja....
Gjuzleme sa sirom u tiganjuGjuzleme sa sirom u tiganju
07. okt.
Gotove gjuzleme pečemo u tiganju sa vrlo malo ulja oko 3-4 minuta sa svake strane....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Gjuzleme sa sirom i mladim lukomGjuzleme sa sirom i mladim lukom
17. jun
Pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju gjuzleme. Gjuzleme sa sirom i mladim lukom je gotova....
Gjuzleme sa spanaćem i stinim siromGjuzleme sa spanaćem i stinim sirom
18. april
Pečemo gjuzleme u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju s obe strane. Namažemo ih maslacem i serviramo tople....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....