Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Griz-alvaGriz-alva
22. jun
Dodajte šećerni sirup i mešajte dok se griz ne skuva. Vruću griz-alvu sipajte u posudu, koju ste prethodno nakvasili hladnom vodom. Lagano poravnajte i ohladite....
Dvobojna griz alvaDvobojna griz alva
20. april
Ostavite dvobojnu griz alvu da se u potpunosti ohladi i stegne, okrenite na odgovarajući tanjir i uživajte u njenom ukusu!...
Klasična griz alvaKlasična griz alva
18. januar
Nakon toga sipamo klasičnu griz alvu u pleh i nakon što se ohladi isečemo na komade i posipamo orasima, serviramo sa kašičicom omiljenog slatka....
Zdrava griz alvaZdrava griz alva
11. jun
Ostavite griz alvu da se stegne. Nakon što je vaša zdrava griz alva gotova, možete da je dekorišete sa još cimeta i oraha i da servirate....
Klasična griz-alvaKlasična griz-alva
19. maj
Dobro se promeša i šerpa se poklopi da upije sirup. Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna....
Babina griz alvaBabina griz alva
09. sep.
Kada je gotov, u dubok tiganj se sipa ulje. Kada se zagreje sipa se griz i zaprži se dok ne postane zlatast. Nakon toga u njega sipamo sirup i mešamo energično da se ne stvore grudvice....
Grčka griz alvaGrčka griz alva
20. jul
Mešamo neprestano dok se griz ne zgusne. Kad se to desi, skidamo ga sa vatre i poklopimo. Griz treba da stoji otkriven minimum dva sata, da se stegne kako bismo mogli posle da ga okrenemo na tanjir....
Šarena griz alvaŠarena griz alva
04. januar
Ostavljamo da vri malo dok se šećer ne istopi i dok se sirup ne zgusne. U duboki tiganj na vatri stavljamo ulje da se ugreje sipamo griz da se prži dok ne dobije zlatnu boju....
Karamelizovana griz alvaKaramelizovana griz alva
20. sep.
Zagrejte maslac u poseboj posudi i dodajte griz. Brzo mešajte, 2 minuta, dok griz ne dobije braon boju. Sipajte karamelizovani sirup i nastavite sa mešanjem, dok se griz ne zgusne....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Griz alva za gosteGriz alva za goste
12. januar
Vrući sirup sam sipala u tankom mlazu u griz i uz neprestano mešanje kuvala sam 1-2 minuta. Prebacila sam sočnu griz alvu u metalni kalup za kolač, ostavite da se ohladi i okrenula na poslužavnik....
Griz alva sa karamelomGriz alva sa karamelom
25. jun
S vremena na vrema mešajte da se istopi. Kad se karamel istopi, sklonite sirup sa ringle. U durgu posudu stavite masnoću da se zagreje, nakon toga dodajte griz. Mešajte dok griz ne dobije zlatastu boju....
Griz alva sa orasimaGriz alva sa orasima
24. maj
Sipajte gotovu smesu u odgovarajući pleh, porevnjte smesu i ostavite sa strane da se, griz alva, potpuno ohladi. Isecite alvu u oblik i veličinu po želji i pospite mlevenim orasima....
Moja uspešna griz alvaMoja uspešna griz alva
17. avgust
Ostavite griz alvu da se ohladi potpuno nekoliko sati i isecite na romboide. Ovaj recept je od moje majke i pravim ga već dugo godina, a rezultat je uvek odličan....
Griz alva sa sladoledomGriz alva sa sladoledom
13. dec.
Skuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi i dok se sirup ne zgusne. Ugrevamo maslac u posudi na vatri i u njega sipamo griz i pistaće....
Griz- alva sa kakaomGriz- alva sa kakaom
26. sep.
Zapržite griz u ulju dok ne dobije svetlo braon boju. U drugu posudu sipajte mleko, šećr i vodu i stavite da vru na ringli. Pažljivo ih dodajte u griz i mešajte dok se ne dobije gusta kašica, uz neprestano mešanje....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Griz alva u silikonskim kalupimaGriz alva u silikonskim kalupima
21. april
Dodaje se maslac i prži se još 1-2 minute, pazite zato što počinje da pravi mehuriće i postoji opasnost da izgori. U drugoj posudi se pravi sirup od šećera i vode, u njega se stavlja vanila i kora limuna....
Griz alva sa karamel sirupomGriz alva sa karamel sirupom
17. avgust
Iako sam imala kalup za kolač, okrenula sam ga u ogovarajući tanjir nakon što se ohladio. Posula sam klasičnu griz alvu obilno šećerom u prahu i cimetom. Serviramo griz alvu sa karamel sirupom isečenu na parčiće....
Čokoladna griz alva sa orasimaČokoladna griz alva sa orasima
11. mart
Najpre zagrevam tiganj sa nelepljivim premazom sa uljem i kada se već dobro zagrejao, stavljam griz....
Griz alva sa suvim grožđemGriz alva sa suvim grožđem
02. nov.
Ako želimo da griz alva bude deblji sipamo ga u manju posudu. Svako kako želi. Nakon što se ohadi iseče se na parčiće i posipa se kokosovim brašnom....
Griz alva sa limunom i maslacemGriz alva sa limunom i maslacem
28. dec.
Pokrivamo krpom i ostavljamo nekoliko sati da se stegne. Serviramo griz alvu isečenu na parčiće. Dobija se veoma ukusna i aromatična griz alva sa limunom i maslacem....
Griz alva sa karamelom i cimetomGriz alva sa karamelom i cimetom
06. nov.
Sačekajte da se alva stegne, ukrasite po izboru i servirajte. Griz alva sa karamelom i cimetom je gotova....
Kakao griz alva sa smeđim šećeromKakao griz alva sa smeđim šećerom
03. feb.
Sve već pomešano ostavljamo da vri još nekoliko minuta, da se sjedine. Gotovu smesu razvučemo u posudu za pečenje i ostavljamo sat-dva da se ohladi i da se stegne i već je spremno za konzumaciju!...