Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pileće meso u teglama za zimuMeša se drvenom lopaticom, a meso se vadi rešetkastom kašikom u posudu sa poklopcem.
Nakon svake porcije prženo meso posipamo solju i promešamo....
01. okt.
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se špikuje meso?Svinjsko špikovano meso
Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje
Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština lepe pripreme različitih vrsta hrane, što im omogućava ne samo da sačuvaju svoj izgled, bojui oblik, već i da poboljšaju svoje kvalitete ukusa....
. april
Kako se konzervira paradajz u teglamaOvde je u pitanju konzerviranje paradajza u teglama zapremine 800 gr (za kompot)....
02. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se pravilno seče meso?Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Pileće meso u teglamaTako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja....
09. sep.
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Domaće svinjsko meso u teglama (sazdrma)Ostavite da se krčka nekoliko sati dok se meso ne skuva (ne kaplje sa kosti, već je jednostavno skuvano). Kuvane kosti izvadite i meso isecite na kockice, birajući crveno meso i samo malo masnoće da se prošara....
07. feb.
Kako se priprema meso jelena?Kako se priprema meso jelena?
Odmrzavanje mesa jelena obavezno treba da bude u frižideru, a ne u mikrotalsnoj ili na sobnoj temperaturi.
Meso jelena ne treba da se priprema dugo vremena zato što bude previše suvo....
28. avgust
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Najvažniji trenutak u pripremi mesa je da ono postane meko i sočno. Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
05. nov.