Meso jelena sadrži velike količine vitamina i belančevina. Ono sadrži male količine kalorija, masti i holesterola. Takođe, meso jelena je veoma ukusno i sa njime se pripremaju mnoga prefinjena jela.
Meso jelena ima krehku i meku teksturu.
Pretpostavlja se, da se meso jelena konzumiralo pre piletine, svinjetine i govedine. Prema istoričarima, ono se konzumiralo još u kamenom dobu.
Meso jelena je idealan izbor za ljude koji su na dijeti i imaju zdrav način života.
Kako se priprema meso jelena?
Odmrzavanje mesa jelena obavezno treba da bude u frižideru, a ne u mikrotalsnoj ili na sobnoj temperaturi.
Meso jelena ne treba da se priprema dugo vremena zato što bude previše suvo. Servira se malo nepečeno.
Ako treba da marinirate meso jelena, držite ga zajedno sa marinadom u frižideru.
Prilikom pripreme svežeg mesa, ne treba da dolazi u kontakt sa drugom hranom koju ćete servirati bez termičke obrade.
Nakon što završite sa pripremom mesa jelena, treba da lepo operete nož, dasku za sečenje i ruke.
Komentari