Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Slatka fidaMešajte dok se šećer ne istopi.
Prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni.
Kad voda ispari, prelijte fidu smesom od umućenih jaja i svežeg mleka i ponovo vratite u rernu da se zapeče.
Prijatno uz slatku fidu!...
13. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se prži luk?Luk se prži lako i brzo.
Prvo, morate ga iseći. To se radi pažljivo na dasci za sečenje, procenjujući sami prema potrebama recepta u kom obliku treba da isečete luk na komade - na kockice, rebarca itd.
Zatim pronađite...
17. nov.
Kako se prži meso?Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite.
Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji...
21. dec.
Kako se prži pastrmka?Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom...
01. sep.
Kako se prži patlidžan?Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima.
U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
30. jul
Kako se prži losos?Losos se prži u zagrejanom maslacu ili maslinovom ulju. Najpre se pratko zaprži sa svih strana, a nakon toga se preliva marinadom, ako je predviđena.
U suštini losos se prvenstveno peče na roštilju ili u rerni...
12. jul
Kako se prži šaran?Šaran (lat. Cyprinus carpio) je slatkovodna riba sa koštanim skeletom košljoribe i istovremeno pripada i mekoperkama i porodici šarana. Naziva se još i krap, krmača, dunavski lisac. Šaran je slatkovodna riba i najčešće se...
04. april
Kako se prži slanina?Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava.
Ipak, pre nego što rešite da iznenadite...
13. feb.
Kako se prži pasulj?Nije slučajno da se u nekim krajevima koristi poslovica – Ako je pasulj, neka bude pržen!
Prženi pasulj je jedno od najukusnijih tradicionalnih jela na Balkanu i većina koja ga je probala uvek spominju njegov bogat ukus...
14. nov.
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. maj
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.
Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun