Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se seče ananas?Nakon toga, nasecite ananas na kriške, ali izbacite unutrašnjost ploda ananasa.
Srce ananasa je tvrdo i nije za jelo....
25. jul
Ananas sa kremom i piškotamaDodajte mleko i na slaboj vatri mešajte dok se ne zgusti. Skinite sa ringle i dodajte esenciju.
Pomoću noža i kašike izdubite ananas. Skinite tvrdi deo, a ostali isecite na male komade....
13. jul
AnanasStavite ananas u tepsiju, kako bi sokovi dok ga sečete tu ostali i ananas pažljivo ogulite. Zatim ananas isecite na komade, ali obavezno uklonite sredinu ananasa.
Ananas se konzumira isključivo u svežem stanju....
14. april
Sladoled od ananasa u kalupimaMešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, ali ne da vri.
Kad je gotovo procedite smesu i ostavite da se ohladi. Dodajte pasiran ananas i promešajte dobro....
07. april
Desert od ananasa i grčkog jogurtaAnanas isecite na kockice i ostavite u posudi sa medom 2-3 minuta dok se dobro ne upije.
Na roštilj tiganju pržite komade ananasa 3-4 minuta sa svake strane, a zatim ih odvojite u posudu....
25. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se ljušti ananas?Nakon što ste oljuštili ananas i nasekli ga, ostaje vam samo da odlučite šta ćete pripremiti sa njim - pile sa ananasom, kolač sa ananasom ili aromatičnu svinjetinu sa ananasom....
02. januar
Kako se seče lubenica?Lubenica spada među najpopularnije i najomiljenije voće tokom leta. Blago slatkastog je ukusa, što je posebno pogodno tokom letnjih vrućina.
Posebnost lubenice je to što je voće sa 92% vode u svom sastavu. Zbog velike...
14. jun
Kako se seče avokado?Avokado je voće izuzetnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Iako nema karakterističan sladak ukus drugog voća, jedan je od najkorišćenijih i najpopularnijih proizvoda u savremenom kulinarskom svetu.
Poreklo avokada...
29. nov.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. maj
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.