Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Carska turšija sa aspirinomNapunite tegle povrćem i u svaku teglu stavite po jedan izmrvljen aspirin.
Raspodelite marinadu po teglama. Okrenite naopako i ostavite da se ohladi.
Čuvajte na hladnom mestu....
27. feb.
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
24. okt.
Kako se konzervira patlidžan?Ova druga vrsta se konzervira sveža da bi se neke od njih pripremila jela u budućnosti. Možete pripremiti samo patlidžane iz konzerve ili zajedno sa drugim povrćem....
07. mart
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Kao i u svakom receptu, tako i u najčešćem receptu za turšiju postoji ne baš tajni sastojak, ali magično deluje na rok trajanja naše omiljene zimnice. To je dodavanje aspirina....
08. januar
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatomDa bi natrijum benzoat mogao da konzerviše turšiju i da bi se konzervans dobro istopio, preporučuje se da se turšija pretače barem još 2-3 puta....
06. maj
Turšija sa jabukovim sirćetom i aspirinomTuršija sa jabukovim sirćetom i aspirinom se čuva na hladnom!...
28. sep.
1
Carska turšija sa aspirinom bez kuvanjaTuršiju ostavite da odstoji jednu noć na toplom, rasporedite u tegle i dobro zatvorite - nemojte sterilizovati....
15. jul
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka. Druga važna osobina, kada kupujete ili berete paradajz za konzerviranje treba da birate potpuno...
02. maj
Recept sa aspirinom i rakijom kod bolova u krstimaSvi sasttojci se dobro promešaju.
Natopi se parče pamuka i stavlja se na krsta. Preko njega se stavlja najlon, a posle vuneni šal.
Procedura se ponavalja sedam večeri za redom....
29. maj
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
12. sep.
Krastavčići sa aspirinomSipajte na dno tegli sitno isečenu mirođiju, aspirin, zrna pimenta i bibera, lik, malo semena slačice i lovorov list....
29. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Ljute paprike sa aspirinomOkrenite ljute paprike sa aspirinom u tegli poklopcima na dole.
Tokom sledeće nedelje okrećite ljute paprike sa aspirinom na svakih 24 sata....
13. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart