Bonapeti.rs»Saveti»Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatom

Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatom

MariaMaria
Početnik
121
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatom

Pripremanje turšije je specifičan proces u kom treba da obratite pažnju na nekoliko osnovnih momenata.

Dobro oprano povrće se stavlja u odgovarajuću posudu i zaliva se vodenim rastvorom soli koji ga u potpunosti pokriva. Izuzetno je važno da stavite turšiju na hladno i tamno mesto.

Tokom sledećih meseci u posudi počinje mlečnokisela fermentacija, koja dovodi do dobijanja krajnjeg proizvoda.

Proces fermentacije protiče različitom brzinom i na njega utiču različizi faktori - temperatura u prostoriji, povrće koje ste izabrali, količina soli u salamuri. Domaća turšija otprilike bude gotova za 2-3 nedelje.

Kada osetite da je gotova, treba da je konzervišete da se ne bi pokvarila.

Jedan od načina da je napravite je sa natrijum benzoatom - po 1 gram na litar tečnosti.

Da bi natrijum benzoat mogao da konzerviše turšiju i da bi se konzervans dobro istopio, preporučuje se da se turšija pretače barem još 2-3 puta.

Pogledajte kako se pravi najbolja:

- sunčana turšija;

- carska turšija;

- grčka turšija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni