Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se suši koren peršuna?Kako se suši koren peršuna?
02. avgust
Dodajemo sušene korenove peršuna u supe i jela tako što ih stavljamo u samom početku. Ne možemo da zamislimo pileće ili bujone od povrća tokom zimskog perioda bez arome korena peršuna....
Ćuftice od peršuna i pirinčaĆuftice od peršuna i pirinča
25. nov.
Prvo stavljamo pirinač da se skuva u blago posoljenoj vodi. Strukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno....
Sos od peršuna i bosiljkaSos od peršuna i bosiljka
25. jun
Sos od peršuna i bosiljka je veoma pogodan za ribu, kao i sos za testeninu i različite vrste salata. Zeleni sos može da se ostavi da odstoji jedno veče u frižideru....
Sok od peršuna i limunaSok od peršuna i limuna
11. jun
Prokuvajte vodu i ostavite je da se potpuno ohladi. Limun i peršun iseckajte i dodajte ih u ohlađenu prokuvanu vodu. Smesu ostavite u frižideru na 24 sata, a zatim blenderom ili pasatorom napravite sok....
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Peršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
Pesto od peršuna sa orasimaPesto od peršuna sa orasima
13. jun
Čim počne da optušta aromu skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Operite peršun, ocedite dobro i osušite....
Ćuftice od peršuna sa siromĆuftice od peršuna sa sirom
18. jun
Ćuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom....
Pesto od peršuna sa maslinamaPesto od peršuna sa maslinama
24. maj
Svež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljemĆuftice od peršuna sa kačkavaljem
19. jun
Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu. 5....
Dresing od peršuna sa belim lukomDresing od peršuna sa belim lukom
05. april
Pomešajte sitno isečen peršun sa belim lukom u maloj posudi. Pažljivo dodajte maslinovo ulje, dobro promešajte. Začinite solju i biberom....
Čaj od peršuna za jačanje kostijuČaj od peršuna za jačanje kostiju
09. maj
Čaj od peršuna je bogat antioksidantima, koji pomažu organizmu da se bori protiv štetnih slobodnih radikala. Sadrži askorbinsku kiselinu, karotenoide i flavonoide. Trudnice ne treba da piju čaj od peršuna....
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaOrada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna
21. dec.
Očistite ribu, operite i ostavite da se ocedi. Oradu pospite solju i začinima. Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun....
Salata od peršuna sa paradajzom i bulguromSalata od peršuna sa paradajzom i bulgurom
31. jul
Bulgur se stavlja u posudu i preliva vrelom vodom. Ostavlja se da nabubri 15 minuta. Sitno isečemo paradajz, peršun, mentu i luk i sve to se stavlja u drugu posudu. Posoli se i začini biberom i cimetom....
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuBrancin sa pestom od peršuna na roštilju
25. avgust
Pomešajte nakon toga maslinovo ulje i isečene na sitno beli luk i peršun i promešajte. Namažite brancin samo maslinovim uljem i stavite da se peče dok ne postane zlatast....
Salata od peršuna sa kinoom i avokadomSalata od peršuna sa kinoom i avokadom
01. april
Peršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija. Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum....
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaŠaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza
27. mart
Nek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukomĆuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom
21. dec.
Uređaj se ponovo uključuje na više obrtaje kako bi se samlelo i sve homogenizovalo. Ne treba da se pretvori sasvim u kašu, već da se vide i komadići listova peršuna i luk....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore. Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....