Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu. Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
MaslacMaslac
16. jul
Kravlji maslac Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
Maslac sa orasimaMaslac sa orasima
16. okt.
Maslac koji ćemo koristiti, treba da je na sobnoj temperaturi. Orasi su prethodno natopljeni u vodi. Isperu se i osuše. Sameljemo ih u blenderu na sitni, zajedno sa korom i 1-2 kaike citrusa....
Maslac od jabukeMaslac od jabuke
13. avgust
Maslac od jabuke je gust, blago karamelizovan pire od jabuke sa aromatičnim začinima....
Maslac od pečurakaMaslac od pečuraka
02. avgust
Ova smesa se dodaje u omekšali maslac. Dodaje se mirođija isečena na sitno, narendano jaje i sve se promeša. Servira se neohlađeno, sa prepečenim kriškama....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se topi maslac?Kako se topi maslac?
27. mart
Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno. Treći način je da maslac istopite na pari....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Maslac sa pikantnim začinimaMaslac sa pikantnim začinima
01. jul
Maslac sa pikantnim začinima se može koristiti za začinjavanje jela, krompir pirea ili namazan na prepečnu krišku hleba i u sendviču po izboru....
Domaći maslac od bademaDomaći maslac od badema
04. jul
Maslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Testo prekrijte providnom folijom i ostavite ga u frižideru na 45 minuta....
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Kakao maslac (Oleum theobromatis) čini znatan deo sastava kakaovih zrna....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
U već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati. Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Ako je meso suvo ili belo, ono se špikuje masnijim mesom - slaninom, šunkom ili se puni komadićima maslaca....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
U tiganju od livenog gvožđa se istope maslac i med/šećer. Dodaju se rebarca i prepržavaju se sa svih strana dok se ne obrazuje korica....
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Kuvanu artičoku sečmo na tanke komade i stavljamo u pleh, namazan maslacem. Odozgo stavljamo dve trećine plavog sira, izmrvljenog na komade. Rastopimo preostali maslac i pržimo jaje na oko....