Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Ako pratite ova pravila, naravno da ćete imati mekan hleb, jednostavan za jelo unutra i sa hrskavom koricom spolja. Ali, ako ne umesite glatko testo dobro, hleb će biti tvrd, debeo i ravan....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Pareno testo Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Možete zagrejati rernu na 50stepeni i ostaviti testo da naraste unutra. Kada se zapremina testa udvostruči, možda ćete morati da ga mesite još nekoliko minuta, a zatim ga pustite da još jednom naraste....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Lisnato testo se savršeno čuva u zamrzivaču, ali kada se odmrzne, ne preporučuje se ponovno zamrzavanje. Kada je zamrznuto po drugi put, teško ga je oblikovati tokom odmrzavanja i neće narasti tokom pečenja....
Kako se čuva testo u frižideru?Kako se čuva testo u frižideru?
13. jun
Nije teško čuvati testo u frižideru, i mnoge domaćice preferiraju da iskoriste dane vikenda da skuvaju nekoliko dana unapred ili da zamese testo, koje će koristiti naredni nekoliko dana....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Brašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda. Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Luk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Sačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Univerzalno testo u mini pekariUniverzalno testo u mini pekari
26. jul
Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta. Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....