Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Kako se mesi glatko testo?Ako pratite ova pravila, naravno da ćete imati mekan hleb, jednostavan za jelo unutra i sa hrskavom koricom spolja. Ali, ako ne umesite glatko testo dobro, hleb će biti tvrd, debeo i ravan....
07. nov.
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Kako se prave kuvano i pareno testoPareno testo
Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
23. sep.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Možete zagrejati rernu na 50stepeni i ostaviti testo da naraste unutra. Kada se zapremina testa udvostruči, možda ćete morati da ga mesite još nekoliko minuta, a zatim ga pustite da još jednom naraste....
02. jul
Kako da čuvamo testo?Lisnato testo se savršeno čuva u zamrzivaču, ali kada se odmrzne, ne preporučuje se ponovno zamrzavanje. Kada je zamrznuto po drugi put, teško ga je oblikovati tokom odmrzavanja i neće narasti tokom pečenja....
22. april
Kako se čuva testo u frižideru?Nije teško čuvati testo u frižideru, i mnoge domaćice preferiraju da iskoriste dane vikenda da skuvaju nekoliko dana unapred ili da zamese testo, koje će koristiti naredni nekoliko dana....
13. jun
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za dekoracijuOvaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
06. sep.
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo sa maslacemBrašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
13. feb.
Testo od lukaLuk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
27. okt.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
06. okt.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Univerzalno testo u mini pekariUključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta.
Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
26. jul
Super testo u mini pekariUključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta.
Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
22. maj