Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se prave krutoniDa bi krutoni postali zlatasti i hrskavi, dok sečete hleb, zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite posudu s krutonima u rernu....
06. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čuva boranija?Čuva se u vodootpornim kesama, isečena na komade od 3-5 centimetara. Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci.
Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
21. nov.
Kako se čuva vino?Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
14. okt.
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
06. dec.
Kako čuvati hranuCilj čuvanja je neispunjen, ukoliko Vam se zalihe pokvare. Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu.
Šta čuvati?
Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete....
14. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče....
13. januar
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuMožete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje.
Kako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da čuvamo šargarepeŠargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje....
07. mart
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako čuvati svež ruzmarin?Zelenilo zamrznuto u zamrzivaču može se čuvati dosta dugo, a nema garancije da ćete zapamtiti u kojoj vrećici šta čuvate....
27. april
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. maj
Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.
Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se priprema štrudla?Štrudla je jedan od najaromatičnijih i najukusnijih slatkiša koje ste ikada probali. Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda...
10. jun