Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Vrganji naseljavaju mešovite šume, na mestima nakon skupljanja letine i plantaža breza. Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Maslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori. Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari. Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Evo nekoliko načina za sušenje biljaka Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
Kako se suše vrganji?Kako se suše vrganji?
11. januar
Hranljive materije i ukus vrganja ne samo da se čuvaju nakon sušenja, već se i značajno poboljšavaju....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Čuva se u vodootpornim kesama, isečena na komade od 3-5 centimetara. Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci. Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Uz pažljivo sušenje, aktivni sastojci se gotovo ne menjaju. Ovo je prirodni proces očuvanja. Čaj je najčešće piće na svetu. U mnogim zemljama ispijanje čaja pripada kulturi nacije....
Kako se čuvaju sušene pečurke?Kako se čuvaju sušene pečurke?
01. avgust
Sušene pečurke su idealni dodatak zimskim čorbama, ali da li je lako da se čuvaju sušene u domaćim uslovima....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Osušena limeta se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi bez vlage do tri meseca. Sušeni plodovi limete osnova su persijske kuhinje od davnina. Beduinske žene su ih koristile za bojenje prediva....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pikantna čorba sa vrganjima je veoma hranljiva i ukusna....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Vrganji sa maslacem i belim lukomVrganji sa maslacem i belim lukom
24. okt.
Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene. Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
Kako se čuva sušeni paradajz?Kako se čuva sušeni paradajz?
02. sep.
Sušeni paradajz može se čuvati u dobrim uslovima duže od 20 godina. Međutim, sušene plodove, voće ili povrće, starije od dve godine, nije preporučljivo konzumirati....
Kako da operemo sušene vrganje?Kako da operemo sušene vrganje?
18. maj
Zatim ocedite vodu, isperite pečurke i nastavite da kuvate svoju čorbu od vrganja ili rižoto sa vrganjima. Pogledajte još kako se kuvaju sušeni vrganji....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Treba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko. Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....