Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Oktopod je mekušac koji ima dva oka i četiri para pipaka. Nema skelet i obostrano je simetričan. Meso oktopoda sadrži dragocene belančevine, selen, važne mikroelemente, kalijum, fosfor, vitamin B3 i B12, koji se...
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Svinjska crevca predstavljaju gotove kožice za punjenje. Zato nema ničeg novog da se ona koriste najviše za punjenje svih vrsta kobasica. Pre upotrebe creva za punjenje, potrebno je da se očisti unutranji deo, tako...
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti. Može biti i cela ispečena - tako da je podelite na krupnije komade i da da ih odvojite u porcije, a može i kolenicu da iseckate na male komade....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Drugi aspekt faktora vlage je što kroz proces nazvan osmoza - šećer i so zapravo izvlače vlagu iz bakterija, efikasno ubijajući ih putem dehidratacije....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Učešće u izgradnji novih ćelija - kolageni i elastični proteini sprečavaju pojavu bora i dehidrataciju kože. Takođe u kombinaciji sa keratinom, čine nokte zdravijim, a kosu sjanijom. 2....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?
23. avgust
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe? Da biste to sprečili, kada kuvate kore za lazanju, dodajte malo maslinovog ulja u vodu....
Sprečite Parkinsonovu bolest ovom hranomSprečite Parkinsonovu bolest ovom hranom
19. april
Kafa protiv Parkinsonove bolesti – Istraživanja poslednjih godina su pokazala da kafa može sprečiti Parkinsonovu bolest. Utvrđeno je da ljudi koji piju kafu imaju nižu stopu razvoja Parkinsonove bolesti....
Spremite ukusnu večeruSpremite ukusnu večeru
28. feb.
Ukusna jela za večeru su ona koja se spremaju sa mngo namirnica i mnogo ljubavi, a da pritom ne koristite prerađevine. Pogledajte naše ideje: Teletina sa šargarepom i lukom Potrebni sastojci: pola kg telećeg mesa,...
Šta spremiti na brzinu sa krompirom?Šta spremiti na brzinu sa krompirom?
14. maj
Od krompira se mogu spremiti najrazličitija kulinarska iskušenja - od najobičnije čorbe od krompira, pa sve do specijaliteta, koja su dostojna kulinarskog crvenog tepiha. Šta da spremite na brzinu?...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja....
Spremite odlične šnicle u vatrostalnoj posudiSpremite odlične šnicle u vatrostalnoj posudi
20. sep.
Neočekivani gosti mogu predstavljati problem svakoj domaćici - nemamo uvek nešto posebno da spremirmo za večeru, a često se dešava i da nam namirnice u fižideru nisu dovoljne. Ako imate pakovanje šnicli u zamrzivaču...