Bonapeti.rs»Saveti»Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?

Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?

Lazanja je naziv i za vrstu širokih i ravnih rezanaca (testenine) i za ukusno jelo koje pripremate tako što ćete testeninu slagati sa drugim sastojcima kao što su meso, sir, povrće, začini, ukusni sosevi i sve to pečete.

Ova italijanska reč se piše lazanja, što je zapravo njen oblik u množini. Najraniji poznati recept za lazanju datira iz 1500-ih. Istoričari ga opisuju kao da se pravi od testa, začina i sira.

Da skuvate kore za lazanju, napunite veliki lonac vodom, posolite i zatim dovedite vodu do ključanja. Dodajte kore za lazanju i kuvajte oko 8 minuta ili prema uputstvima na pakovanju.

Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?

Da biste to sprečili, kada kuvate kore za lazanju, dodajte malo maslinovog ulja u vodu. Kao što mnogi znaju, maslinovo ulje i voda se uglavnom ne mešaju, tako da ne morate da brinete da će to previše uticati na kuvanje testenine.

Nakon što skuvate kore za lazanju malo ispod al dente, najbolje je da ih ne stavljate u cediljku da se ocede u sudoperi dok pripremate sos i druge sastojke za lazanju.

Umesto toga, nakon što ih ocedite iz šerpe, svaku koru stavite na nauljeni pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.

Potrebno je malo više vremena, ali se isplati jer to sprečava slepljivanje kora za lazanju.

Ako volite lazanju, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za:

- lazanja od spanaća;

- lazanja od pečuraka;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji