Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Karivurst- nemačka kari kobasica sa krompiromKarivurst- nemačka kari kobasica sa krompirom
28. okt.
Nakon što se sos krčka 5 minuta, dodajte kobasicu, isečenu ili celu. Obično se karivurst servira uz pomfrit, ja sam pravila pečeni krompir....
KarivurstKarivurst
25. okt.
Kobasicu nasecite na kolutove i pržite u zagrejanom ulju. Izvadite kobasicu iz tiganja i na njeno mesto stavite glavicu luka, prethodno nasečenu na sitno....
KobasicaKobasica
06. dec.
Pravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
Bratwurst KobasiceBratwurst Kobasice
03. nov.
Proizvodnja bratwurst kobasice Kao i kobasice kod nas, tako se i bratwurst kobasice kod Nemaca znatno razlikuju u različitim delovima zemlje....
Nemačka kobasicaNemačka kobasica
21. jun
Pečene kobasice možete da servirate sa salatom od kiselog kupusa. Preostale nemačke kobasice možete sačuvati u kesama u frižideru. Nemačka kobasica, koju ćete servirati sa nemačkim pivom....
Burgundska kobasicaBurgundska kobasica
04. jun
Krompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom. Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva. Konzumira se sveža, najbolje na tiganju....
Makedonska kobasicaMakedonska kobasica
27. nov.
Ostavite kobasice da se osuše na hladnom i provetrivom mestu....
Seoska kobasicaSeoska kobasica
21. nov.
Tako napravljena seoska kobasica može da se konzumira pečena ili pržena....
Srpska kobasicaSrpska kobasica
01. januar
Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo. Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom. Mešamo sve zajedno, dok pri mešenju dodajemo po malo vode. Pune se creva i ako...
Domaća kobasicaDomaća kobasica
29. avgust
Napravljene kobasice se stave u posudu namazanu slaninom. Domaće kobasice se serviraju tople sa garnirungom od prženih krompira....
Kobasica sa tikvicamaKobasica sa tikvicama
27. dec.
Stavite kobasice da se peče ili prži....
Vegetarijanska sušena kobasicaVegetarijanska sušena kobasica
06. dec.
Sipajte smesu u veliku posudu i od nje oblikujte nekoliko veganskih sušenih kobasica. Stavite ih u uređaj za sušenje. Zavijte gotove sušene kobasice aluminijumskom folijom i čuvajte ih na hladnom do 3 nedelje....
Domaća seckana kobasicaDomaća seckana kobasica
10. jul
Vežite creva na svakih 10-15 i oblikujte kobasice. Seckane kobasice čuvajte u zamrzivaču i kada su vam potrebne, pecite ih na roštilju ili gril tiganju....
Slatka mađarska kobasicaSlatka mađarska kobasica
21. januar
Keks izlomite na male komade. Čokoladu naseckajte na komade i stavite je u posudu na pari da se istopi. Istopljenu čokoladu ohladite do sobne temperature i dodajte joj kakao. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu...
Kobasica sa iznutricamaKobasica sa iznutricama
20. sep.
Nakon što izvadite kobasicu, presujte je između 2 daske sa težinom. Nakon toga je okačite da se suši na provetrivom i suvom mestu....
Strašno ukusna kobasicaStrašno ukusna kobasica
02. sep.
Tako napravljene kobasice se suše na provetrivom mestu....
Sveža domaća kobasicaSveža domaća kobasica
02. sep.
Tako napravljene kobasice možete da čuvate na hladnom nekoliko dana. Najbolje je da se brzo konzumiraju, ispečene na roštilju, rerni ili ispržene....
Prava kobasica LukankaPrava kobasica Lukanka
19. dec.
Vežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti....
Meraklijska domaća kobasicaMeraklijska domaća kobasica
06. dec.
Tako pripremljene domaće kobasice uz pravilno čuvanje mogu da izdrže nekoliko meseci....
Kobasica sa paprikomKobasica sa paprikom
08. maj
Izdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme. Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota....
Domaći bahur (kobasica)Domaći bahur (kobasica)
20. mart
Džigericu sitno isečemo satarom. U nju dodajemo meso, takođe sitno iseckano. Operemo i očistimo pirinač i praziluk, sitno sečemo i dodajemo u meso. Dodajemo čubar, so, ljute paprike. Sve dobro pomešamo. Operemo...
Majstorska domaća kobasicaMajstorska domaća kobasica
12. avgust
Ono treba da odstoji jedan dan, nakon toga punimo kobasice. Ostavljamo napolju da se suše. Četvrtog dana, uz pomoć oklagije razvučemo i ponovo zakačimo na provetrivo mesto....
Kobasica sa jabukovim vinomKobasica sa jabukovim vinom
14. april
Servirajte u dubokom tanjiru zajedno sa sosom i isecite kobasicu na parčiće željene debljine....
Domaća svinjska kobasica - lukankaDomaća svinjska kobasica - lukanka
24. januar
Meso seckamo na kockice i stavljamo ga u korito, dodajemo sve začine i dobro umesimo. Meljemo meso i počinjemo da punimo creva mlevenim mesom. Jakim koncem vezujemo oba kraja domaćih lukanki. Nižemo lukanke na prut...
Domaća kobasica od divljačiDomaća kobasica od divljači
07. feb.
Ručnom ili električnom mašinom za kobasice napunite creva, a kobasice vezujte na dužinu od oko 35-40 cm. Izbušite creva iglom na više mesta, kako bi izašao vazduh....