Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Karivurst- nemačka kari kobasica sa krompiromNakon što se sos krčka 5 minuta, dodajte kobasicu, isečenu ili celu.
Obično se karivurst servira uz pomfrit, ja sam pravila pečeni krompir....
28. okt.
KarivurstKobasicu nasecite na kolutove i pržite u zagrejanom ulju.
Izvadite kobasicu iz tiganja i na njeno mesto stavite glavicu luka, prethodno nasečenu na sitno....
25. okt.
KobasicaPravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo.
Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje.
Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
06. dec.
Bratwurst KobasiceProizvodnja bratwurst kobasice
Kao i kobasice kod nas, tako se i bratwurst kobasice kod Nemaca znatno razlikuju u različitim delovima zemlje....
03. nov.
Nemačka kobasicaPečene kobasice možete da servirate sa salatom od kiselog kupusa.
Preostale nemačke kobasice možete sačuvati u kesama u frižideru.
Nemačka kobasica, koju ćete servirati sa nemačkim pivom....
21. jun
Burgundska kobasicaKrompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom.
Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva.
Konzumira se sveža, najbolje na tiganju....
04. jun
Srpska kobasicaSklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo.
Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom.
Mešamo sve zajedno, dok pri mešenju dodajemo po malo vode.
Pune se creva i ako...
01. januar
Domaća kobasicaNapravljene kobasice se stave u posudu namazanu slaninom.
Domaće kobasice se serviraju tople sa garnirungom od prženih krompira....
29. avgust
Vegetarijanska sušena kobasicaSipajte smesu u veliku posudu i od nje oblikujte nekoliko veganskih sušenih kobasica.
Stavite ih u uređaj za sušenje.
Zavijte gotove sušene kobasice aluminijumskom folijom i čuvajte ih na hladnom do 3 nedelje....
06. dec.
Domaća seckana kobasicaVežite creva na svakih 10-15 i oblikujte kobasice.
Seckane kobasice čuvajte u zamrzivaču i kada su vam potrebne, pecite ih na roštilju ili gril tiganju....
10. jul
Slatka mađarska kobasicaKeks izlomite na male komade.
Čokoladu naseckajte na komade i stavite je u posudu na pari da se istopi.
Istopljenu čokoladu ohladite do sobne temperature i dodajte joj kakao. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu...
21. januar
Kobasica sa iznutricamaNakon što izvadite kobasicu, presujte je između 2 daske sa težinom. Nakon toga je okačite da se suši na provetrivom i suvom mestu....
20. sep.
Sveža domaća kobasicaTako napravljene kobasice možete da čuvate na hladnom nekoliko dana. Najbolje je da se brzo konzumiraju, ispečene na roštilju, rerni ili ispržene....
02. sep.
Prava kobasica LukankaVežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti....
19. dec.
Meraklijska domaća kobasicaTako pripremljene domaće kobasice uz pravilno čuvanje mogu da izdrže nekoliko meseci....
06. dec.
Kobasica sa paprikomIzdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme.
Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota....
08. maj
Domaći bahur (kobasica)Džigericu sitno isečemo satarom. U nju dodajemo meso, takođe sitno iseckano.
Operemo i očistimo pirinač i praziluk, sitno sečemo i dodajemo u meso.
Dodajemo čubar, so, ljute paprike. Sve dobro pomešamo.
Operemo...
20. mart
Majstorska domaća kobasicaOno treba da odstoji jedan dan, nakon toga punimo kobasice. Ostavljamo napolju da se suše.
Četvrtog dana, uz pomoć oklagije razvučemo i ponovo zakačimo na provetrivo mesto....
12. avgust
Kobasica sa jabukovim vinomServirajte u dubokom tanjiru zajedno sa sosom i isecite kobasicu na parčiće željene debljine....
14. april
Domaća svinjska kobasica - lukankaMeso seckamo na kockice i stavljamo ga u korito, dodajemo sve začine i dobro umesimo.
Meljemo meso i počinjemo da punimo creva mlevenim mesom.
Jakim koncem vezujemo oba kraja domaćih lukanki.
Nižemo lukanke na prut...
24. januar
Domaća kobasica od divljačiRučnom ili električnom mašinom za kobasice napunite creva, a kobasice vezujte na dužinu od oko 35-40 cm.
Izbušite creva iglom na više mesta, kako bi izašao vazduh....
07. feb.