Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Da biste pripremili četiri porcije, treba da koristite 400 g pirinča, 1 litar vode ili bujon, zajedno sa malo soli. Stavite vodu ili bujon, dodajte pirinač sa solju....
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Predstavljamo vam detaljan opis koje meso za koju vrstu jela i termičku obradu je najpogodnije. Dobro je znati koji začini za meso najviše odgovaraju našim omiljenim zalogajima....
Preliv za različite salatePreliv za različite salate
14. mart
Bosiljak dodati na kraju. Ovaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Nežna kremasta tekstura je samo dodatni razlog za to da ovo bude najtraženija vrsta pirinča koja se najviše preferira u svetu....
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber i aleva paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija....
Začini pogodni za jela sa bamijomZačini pogodni za jela sa bamijom
29. sep.
Opcije su različite. Recepti za bamiju i piletinu su takođe neodoljivi. Delikatna tekstura povrća zahteva odgovarajuće začine da bi se stvorio neophodan ton za ukus, jer bamija nema posebno izražen ukus....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se često koristi za pripremu marinade za različite vrste mesa. Pomešan sa drugim začinima, ruzmarin se dodaje raznim vrstama sosova. Meki sirevi postaju mnogo ukusniji ako se pospu ruzmarinom....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Na vrhu možete dodati korijander, peršun, sveže mleveni crni biber. Možete peći jagnjetinu u plehu sa povrćem, sa pirinčem, pirinčem i zeljem, bulgurom itd. Ako dodate vodu u pleh, ne morate da pokrivate folijom....
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Kako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Začin u čistoj formi je vrsta "aleve paprike"....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
U našim danima, mariniranje je se razvilo u tehniku jedino za čuvanje hrane, do kulinarske sposobnosti da je omekša i obogati dodatno....
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Na samom kraju prebacite sve u blender, dodajte kiselo mleko i krem sir. Pasirajte dok ne dobijete glatki sos za povrće. Ovaj sos odgovara uz pečeni krompir, različite ćuftice od povrća ili šta god volite....
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
* Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajeva
19. nov.
U sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva. Zeleni čaj Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Koliko su kalorične različite vrste špageta?
25. okt.
Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada. Takođe je zabluda da...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Da bi preliv bio aromatičniji, dodajte omiljene začine po ukusu. Možete dodati šaku sitno iseckanih zelenih začina - mirođija, peršun, list celera. Tako će musaka biti još ukusnija....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je pogodna za gajenje u uslovima različitih oblasti kako prema tipu zemljišta, tako i prema nadmorskoj visini. Izuzetno je visokog prinosa. Agrija je druga vrsta, takođe često korišćena za prženje....
Predlozi za praznična jelaPredlozi za praznična jela
11. januar
Dodajte maslac. Skuvajte jaja. U posudu stavite malo krompira, prethodno pomešani majonez, krem sir, zgnječeni beli luk i biber. Narendajte polovinu jaja....
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
08. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesa - Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50 - Goveđe meso ima indeks 40 - Pileće meso ima glikemijski indeks 30 - Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
Vrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesuVrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesu
14. okt.
Evo nekoliko recepata za dresing i opis koja vrsta ide uz koju salatu....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva. Jela koja sadrže krompir ili pirinač postaju ukusnija sa kardamomom....