Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač - različite vrste, različita pripremaDa biste pripremili četiri porcije, treba da koristite 400 g pirinča, 1 litar vode ili bujon, zajedno sa malo soli. Stavite vodu ili bujon, dodajte pirinač sa solju....
16. sep.
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Predstavljamo vam detaljan opis koje meso za koju vrstu jela i termičku obradu je najpogodnije. Dobro je znati koji začini za meso najviše odgovaraju našim omiljenim zalogajima....
20. maj
Preliv za različite salateBosiljak dodati na kraju. Ovaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
14. mart
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste pirinčaNežna kremasta tekstura je samo dodatni razlog za to da ovo bude najtraženija vrsta pirinča koja se najviše preferira u svetu....
18. sep.
Idealni začini za sve vrste mesaUobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber i aleva paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija....
01. jul
Začini pogodni za jela sa bamijomOpcije su različite.
Recepti za bamiju i piletinu su takođe neodoljivi. Delikatna tekstura povrća zahteva odgovarajuće začine da bi se stvorio neophodan ton za ukus, jer bamija nema posebno izražen ukus....
29. sep.
Sos za jela sa povrćemServiramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
04. feb.
U koja jela treba dodati ruzmarin?Ruzmarin se često koristi za pripremu marinade za različite vrste mesa. Pomešan sa drugim začinima, ruzmarin se dodaje raznim vrstama sosova.
Meki sirevi postaju mnogo ukusniji ako se pospu ruzmarinom....
20. april
Kako da pečemo različite vrste mesa?Na vrhu možete dodati korijander, peršun, sveže mleveni crni biber.
Možete peći jagnjetinu u plehu sa povrćem, sa pirinčem, pirinčem i zeljem, bulgurom itd. Ako dodate vodu u pleh, ne morate da pokrivate folijom....
25. maj
Začini koji odgovaraju pirinčuKako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
15. sep.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaU našim danima, mariniranje je se razvilo u tehniku jedino za čuvanje hrane, do kulinarske sposobnosti da je omekša i obogati dodatno....
12. okt.
Sos od koprive za jela od povrćaNa samom kraju prebacite sve u blender, dodajte kiselo mleko i krem sir. Pasirajte dok ne dobijete glatki sos za povrće.
Ovaj sos odgovara uz pečeni krompir, različite ćuftice od povrća ili šta god volite....
30. avgust
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama* Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
03. okt.
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Koristi različitih vrsta čajevaU sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva.
Zeleni čaj
Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
19. nov.
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada.
Takođe je zabluda da...
25. okt.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Vrste preliva za musakuDa bi preliv bio aromatičniji, dodajte omiljene začine po ukusu. Možete dodati šaku sitno iseckanih zelenih začina - mirođija, peršun, list celera. Tako će musaka biti još ukusnija....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je pogodna za gajenje u uslovima različitih oblasti kako prema tipu zemljišta, tako i prema nadmorskoj visini. Izuzetno je visokog prinosa.
Agrija je druga vrsta, takođe često korišćena za prženje....
14. mart
Predlozi za praznična jelaDodajte maslac. Skuvajte jaja. U posudu stavite malo krompira, prethodno pomešani majonez, krem sir, zgnječeni beli luk i biber. Narendajte polovinu jaja....
11. januar
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
- Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50
- Goveđe meso ima indeks 40
- Pileće meso ima glikemijski indeks 30
- Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
08. april
Vrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesuEvo nekoliko recepata za dresing i opis koja vrsta ide uz koju salatu....
14. okt.
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva. Jela koja sadrže krompir ili pirinač postaju ukusnija sa kardamomom....
22. nov.