Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiŠiroko rasprostranjena je tvrdnja da veštački zaslađivači zapravo štete zdravlju. Međutim, stručnjaci opovrgavaju ovu tvrdnju. Prema njihovim proučavanjima zaslađivači su putpuno bezopasni za zdravlje ljudi....
11. dec.
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaEvo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara:
1. Stevija
Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
29. mart
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Zaslađivač stevija se dobija izolovanjem glikozidnih jedinjenja slatkog ukusa u listovima biljke stevije. Zaslađivač stevija se smatra veoma intenzivnim. Iako se prihvata kao novi zaslađivač, biljnog je porekla....
27. jul
ZaslađivačiKoristi od zaslađivača
Konzumiranje zaslađivača može biti korisna za naše telo samo ako se konzumiraju prirodni zaslađivači. NJih organizam u potpunosti usvaja....
18. jul
Koji su simptomi povećanog holesterola?Holesterol je vrsta lipida, koji se nalazi u svim ćelijama ljudskog tela i ima važnu ulogu u brojnim procesima, koji se odvijaju u telu.
Najveći deo se sintetiše u jetri i iz nje transportuje do ćelija ili obrnuto...
03. okt.
Koji su to tvrdi sirevi?Termin tvrdi sir odnosi se na sir čiji je proces zrenja veoma dug - od 2 do 8 meseci. To su Švajcarski, Ruski, Kostromski, Holandski, Pošehonski, Čedar, Komte, Sovjetski, Gauda, Ementaler, Kantal i Radamer sirevi.
Postoji...
24. sep.
Koji su plodovi mora najkorisniji?Nije tajna da su plodovi mora superhrana koja nas čini zdravijima, koji telu daju mnoge vredne supstance i puno energije.
Jela od morskih plodova zaslužuju centralno mesto na našem stolu, iako ih je teško nabaviti...
09. okt.
Koji vitamini su rastvorljivi u mastima?Vitamini su esencijalni hranljivi sastojci koji su vašem telu potrebni u malim količinama za različite funkcije u ljudskom organizmu. Vitamini su podeljeni u dve grupe: vitamini rastvorljivi u vodi (B-kompleks i C) i vitamini...
13. jun
Koji su najbolji čajevi za muškarceDa li su muškarcima potrebni posebni čajevi? Za svakog muškarca posebno je važan kvalitet njegovog seksualnog života, njegova dragocenost i učestalost - oni su ključ potpunog zdravlja jačeg pola.
Potentnost muškarcima...
21. dec.
Korovi koji su dobri za konzumacijuZa većinu nas korovi su loše biljke koje treva da budu uklonjenje ili prosto korov. Ali se ispostavlja da su mnogi od njih zapravo dosta hranljivi i zdravi. Oni mogu da se koriste za pripremanje salata i supa i čak za pripremanje...
16. okt.
Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?Vitamini su one hranljive materije, koje osiguravaju normalnu funkciju organizma i bez njih bi tok životnih funkcija bio nemoguć. Ova složena organska jedinjenja se dele na dve grupe - rastvorljivi u vodi i rastvorljivi u...
30. sep.
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Koji začini su odgovarajući za supuU različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji.
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber...
27. januar
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuSamo ulje je potpuno bezopasno i koristi se pre svega u kozmetičkim preparatima. Međuti, smenke sa smrtonosne. U njima se nalazi ricinus, koji je najmoćiji prirodni otrov koji se može sresti....
26. feb.
Osam vitamina koji su potpuno traćenje novca, i opasni suKada su u pitanju dodaci ishrani, više nije uvek bolje. Vitamini i minerali su od suštinskog značaja za zdravlje, ali to ne znači da će vas mega doze izvući iz bolnice ili produžiti vaš život. Neki zaista mogu biti štetni...
19. dec.
Eto koji su popularni kokteli ovog letaLeto je vreme koktela. Što su napici šareniji, to više daju raspoloženja. Koji su to kokteli, koji će biti aktuelni tokom vrućih meseci 2018. godine?
Očekuje se da ove godine budu popularni retro kokteli poput ...
27. jun
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviNajbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi. Postoji velika raznovrsnost biljnih čajeva, zbog čega pašu svakom...
10. jul
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
02. sep.
Koji su najbogatiji izvori omega-6 masnih kiselinaZdrav način života kojem danas svi teže uključuje našu predstavu o nezasićenim masnim kiselinama koje dobijamo iz hranljivih proizvoda, kao zdravim i korisnim za funkcionisanje ljudskog tela.
Istraživanja o ishrani naših...
12. nov.
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaU sledećim redovima ćemo pisati zaista samo o francuskim proizvodima koji su ponos lokalnog stanovništva, a ne o francuskim specijalitetima.
Kao što nam je vrlo jasno, francuska kuhinja je nenadmašiva i to ne jednom...
14. jul
Moderni napici koji su veoma korisni za želudacModernih tendencija ima ne samo u odeći i aksesoarima, nego i kod hrane. Da li ste primetili kako su tokom poslednjih godina u našu kuhinju ušli neki egzotični proizvodi poput tofu sira, biljnih mleka, sajtana.
Ima...
06. jul
Krem karamel sa zaslađivačemU svaku posudicu stavite na dno deo topinga od karamele koji je bez šećera. Smesu od jaja stavite u kalupčiće za pečenje na toping.
Rerna treba da bude prethodno zagrejana do 180°C....
24. avgust
Uštipci koji se sami okrećuJaja umutite žicom. Dodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit.
Uz pomoć 2 kašike, potopljene...
13. mart
Brauni koji se ne pekuNapravite ganaš: u posudi kombinujte zaslađivač (javor/agava/med), rastopljeno kokosovo ulje i kakao u prahu. Mešajte dok ne postane glatko....
25. januar