Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Koje namirnice su najbogatiji izvori selenaSelen je posebno vredan mineral za ljudsko zdravlje, koji ima izuzetno moćno delovanje i zbog toga nam je neophodan sam u malim količinama. On igra važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju tela i normalnom proticanju metaboličnih...
17. januar
Omega-6 masne kiselineHranljivi izvori omega-6 masnih kiselina
Za opšte zdravstveno stanje treba da postoji balans između omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Odnos treba da bude u dijapazonu 2:1 - 4:1, omega-6 i omega-3....
05. sep.
Omega-9 Masne KiselineOmega-9 masne kiseline bi trebalo da se unose zajedno sa hranom.
Izvori omega-9 masnih kiselina
Već je jasno da je oleinska kiselina veoma korisna za zdravlje. Odličan izvor ove kiseline je maslinovo ulje....
17. avgust
Omega - 3 masne kiselineIzvori omega-3 masnih kiselina
Losos, laneno seme i orasi su odlični izvori omega-3 masnih kiselina. Veoma dobri izvori su školjke, karfiol, kupus, karanfilić i seme slačice....
18. maj
Koji su veganski izvori proteina?A sada da pređemo na suštinu našeg članka, naime:
Koje veganske namirnice su izvori proteina
1. Žitarice
Ova vrsta hrane je savršen izvor proteina i mogu da se dodaju u različita jela....
24. januar
Koje su to esencijalne masne kiseline?Esencijalne masne kiseline, skraćeno EMK, su vitalni sastojci koje telo ne može da sintetiše samo, već ih dobija iz spoljašnjih izvora....
07. jul
Galna kiselina - svojstva, izvori i koristiGalna kiselina je vrsta organske kiseline i široko je rasprostranjena u prirodi....
28. jul
Namirnice koje su izvori cisteinaHrana najbogatija cisteinom
1. Hrana od soje
Soja, koja nije slana i pečena bez holesterola, takođe je veoma dobar izvor cisteina. Iz tog razloga, konzumiranje soje kao užine ili doručka je veoma korisno....
08. mart
Koji su bezopasni zaslađivači?Zaslađivači se smatraju aleternativom šećera i kao takvi oni imaju zadatak da učine vaše jelo ukusnim, ali i zdravim.
Postoje dve vrste zamena za takozvani "beli otrov" - šećer: sintetičke i prirodne. Ovaj članak je fokusiran...
21. mart
Ovo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za svePogledajte u galeriji namirnice, koje su poznate kao dobar izvor magnezijuma. Jedite ih često, kako biste izbegli deficit magnezijuma i uživajte u dobrom tonusu i kvalitetnom životu....
24. feb.
Koji su simptomi povećanog holesterola?Možemo ga dobiti i iz nekih namirnica koje ga sadrže, uglavnom masnih.
Jedna od njegovih glavnih funkcija je da učestvuje u proizvodnji žučnih kiselina, koje razgrađuju masti....
03. okt.
Koji su to tvrdi sirevi?Termin tvrdi sir odnosi se na sir čiji je proces zrenja veoma dug - od 2 do 8 meseci. To su Švajcarski, Ruski, Kostromski, Holandski, Pošehonski, Čedar, Komte, Sovjetski, Gauda, Ementaler, Kantal i Radamer sirevi.
Postoji...
24. sep.
Koji su plodovi mora najkorisniji?Ostrige takođe sadrže dosta nezasićenih omega-3 i omega-6 masnih kiselina....
09. okt.
Koji vitamini su rastvorljivi u mastima?Vitamin F
Vitamin F je zapravo kompleks 2 esencijalne masne kiseline - linolne i linolenske. Prirodni bogat izvor vitamina F je riblje ulje i neka biljna ulja, posebno ulje od semena grožđa....
13. jun
Koji su najbolji čajevi za muškarceZeleni kineski Ulun
On je izvor cinka, antioksidanasa i drugih hranljivih materija. Jača imuni sistem, poboljšava protok krvi. Redovna konzumacija kineskog Ulun čaja je odlična profilaktika adenoma prostate....
21. dec.
Korovi koji su dobri za konzumacijuBogat askrobinskom kiselinom (vitamin C), beta-karotin (provitamin-A), glutation i tokoferol (vitamin E) i omega-3 masne kiseline. Tušt ima ukus spanaća. Slično spanaću, tušt se konzumira sirov ili kuvan....
16. okt.
Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?Pantotenska kiselina
Pantotenska kiselina, koje ima svuda u prirodi....
30. sep.
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Veruje se da masni molekuli ovog tipa masti sagorevaju na nižoj temperaturi od onih kod drugih biljnih ulja i tada proizvode aldehide i druga hemijska jedinjenja, koja mogu da budu toksična i opasna za naše zdravlje,...
03. april
Koji začini su odgovarajući za supuU različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji.
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber...
27. januar
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuU poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obavezno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla,...
26. feb.
Namirnice koje su dobar izvor kalijumaKalijum je mineral koji ima ključnu ulogu u rastu i očuvanju organizma čoveka. On je takođe od ključnog značaja i ima važnu ulogu u kontrakciji mišića, kao i srčanih i moždanih funkcija.
Većina ljudi se snabdeva kalijumom...
27. mart
Osam vitamina koji su potpuno traćenje novca, i opasni suNeki od najvećih izvora su šargarepa, spanać, kupus i paškanat....
19. dec.
Koje namirnice su bogate folnom kiselinom?Jagode takođe sadrže mnogo korisnih fitonutrijenata, uključujući flavonoide, antocijanidine i elaginsku kiselinu.
Avokado je takođe vredan izvor folne kiseline....
28. jun
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviNajbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Njihove prednosti su svuda po svetu poznate i čovek lako može da ih kupi. Postoji velika raznovrsnost biljnih čajeva, zbog čega pašu svakom...
10. jul