Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?
04. dec.
Ukoliko ste ljubitelj ovog predivnog proizvoda, pogledajte sa čim idu tikvice. Naučite kako na napravite uspešnu kombinaciju tikvica, tako da imate ne samo korisna, nego i ukusna jela sa tikvicama....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Dodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini. Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
U ovom članku ćemo saznati koje vrste kolača se mogu skladištiti zajedno, koji način skladištenja odabrati i u kojim kontejnerima ih čuvati....
Pet proizvoda koji tope mastiPet proizvoda koji tope masti
04. mart
Umesto toga, možete promeniti svoje navike u ishrani i fokusirati se na sledeći 5 proizvoda, koji imaju tendenciju da tope masti. Ovih pet proizvoda i njihov uticaj na telo možete videti na fotografijama gore!...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Kao podsticaj da ne odlažete posetu lekaru, evo liste bolesti i simptoma koji se javljaju usled nedostatka vode u telu: - Pojava kamena u bubregu; - Metabolički poremećaji i kao jedna od posledica, povećavanje telesne...
Pet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalansPet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalans
15. avgust
Evo i proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalans: Proizvodi od soje Soja je jedan od plodnih "prestupnika" kada je u pitanju hormonalni disbalans....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Postoji i varijanta da se natrlja i lukom i uljem, ali to je više zbog mirisa koji ostaje, posebno ako pečete ribu....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju
26. feb.
Ima nekoliko prirodnih proizvoda, koji u nepravilnoj dozi i upotrebi mogu da vam oduzmu život. Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju, pogledajte u našoj galeriji. page1....
Najpoznatiji i najčešće na trpezi: kolač sa višnjamaNajpoznatiji i najčešće na trpezi: kolač sa višnjama
29. mart
Proveravati čačkalicom i voditi računa da se ne prepeče, kako bi i sutradan kolač bio sočan....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Generalno, važno je da ljudi koji pate od hipertonije ograniče niz proizvoda, na primer so....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Jedna od najčešćih bolesti na svetu jeste dijabetes. Kod njega je zastupljena nedovoljna proizvodnja insulina u pankreasu. Insulin je odgovoran za snabdevanje ćelija glukozom....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Najčešće alergije na hranuNajčešće alergije na hranu
25. januar
Kao alergeni oni mogu da prisustvuju sakriveni u različitim proizvodima kao što su: čokolada, musevi i kremovi od pavlake, proizvodi od testa, kao i u nekim dečijim igračkama, za čije su punjenje korišćene ljuske nekih orašastih...
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Bogate vitaminom C zelene i crvene paprike mogu da se koriste kao sredstvo za češanje zuba koji niču kod beba....
Saveti za zdrav post koji ne šteti zdravljuSaveti za zdrav post koji ne šteti zdravlju
20. april
Najčešći nedostatak sa kojim rizikujemo jeste deficit gvožđa, vitamina iz grupe B, kalcijuma i magnezijuma....
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništva
14. jul
U sledećim redovima ćemo pisati zaista samo o francuskim proizvodima koji su ponos lokalnog stanovništva, a ne o francuskim specijalitetima....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Može uspešno da zameni pirinač u supi, đuveču ili rižotu, sa kojim će jelo postati aromatičnije....
Prženi pirinač - ne na kineski načinPrženi pirinač - ne na kineski način
13. jun
Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje. Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk....