Facebook
Omiljeno
Pinterest
Paradajz za kuvanje u teglamaPomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.
Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.
Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
Kuvanje mung pasuljaSmesa se dobro izmeša i onda se sledi recept za palačinke.
Kako se kuva mung pasulj?
Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Pravila kod kuvanja pasuljaso u početku kuvanja, jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja;
- Za razliku od povrća, koje je bolje stavljati u vruću vodu, pasulj prelijte hladnom ili mlakom vodom;
- Za pripremu tradicionalne čorbe od pasulja...
Koliko proteina sadrži jedno jajeSirova jaja se često sreću u dresingu za Cezar salatu, koktelima, holandskom sosu i piti sa limunom.
Prednosti korišćenja žumanaca
Jaja su cenjen izvor proteina i jeftini su sastojci za kuvanje....
Koja se hrana za koliko vremena vari?- Variva - kao što su pasulj, sočivo, žito, kukuruz se vare za 4 sat.
- Hleb i proizvodi od testa, kao i orašasti plodovi se vare 2-3 sata.
- Mlečna hrana se vari različito....
Saveti za kuvanje karfiolaZa ravnomerno kuvanje, isecite velike glavice na manje cvetove. Ovo će ubrzati proces kuvanja i obezbediti jednoličnu teksturu.
Izbor načina kuvanja
Kuvanje: Ovo je najčešći način....
Saveti za kuvanje artičokePredvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun.
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Plantain (banana za kuvanje)U malu šerpicu staviti svo ulje i sačekati da se ulje zagreje. U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeNeophodno je da bude presoljeno (ali ne mnogo), da bi se dugo sačuvao. Stavite aspirin i mešajte da se dobro rastvori.
Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka....
Konzervirano meso za kuvanjeKada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Pile Udaj se za meneStavlja se u brašno i pospe se sa obe strane.
U velikom tiganju se zagrevaju 3 supene kašike maslinovog ulja i maslaca na srednjoj temperaturi....
Majonez od vode kuvanog pasuljaJa sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost.
Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Još jedna od njegovih glavnih funkcija je razređivanje krvi i sprečavanje zgrušavanja ćelija.
Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeGotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...
Sos sa pavlakom za kuvanjeU šerpu staviti ulje, dodati margarin i staviti na vatru.Kada se margarin otopi i sjedini sa uljem dodati brašno i upržiti na laganoj vatri.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati....
Prženice sa pavlakom za kuvanjeRučnom žicom za mućenje umutiti jaja. Dodati pavlaku za kuvanje, mleko, posoliti i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Svaku krišku hleba potapati u pripremljenu smesu....
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...