Facebook
Omiljeno
Pinterest
Paradajz za kuvanje u teglamaPomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.
Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.
Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
Kuvanje mung pasuljaSmesa se dobro izmeša i onda se sledi recept za palačinke.
Kako se kuva mung pasulj?
Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Pravila kod kuvanja pasuljaso u početku kuvanja, jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja;
- Za razliku od povrća, koje je bolje stavljati u vruću vodu, pasulj prelijte hladnom ili mlakom vodom;
- Za pripremu tradicionalne čorbe od pasulja...
Koliko proteina sadrži jedno jajeSirova jaja se često sreću u dresingu za Cezar salatu, koktelima, holandskom sosu i piti sa limunom.
Prednosti korišćenja žumanaca
Jaja su cenjen izvor proteina i jeftini su sastojci za kuvanje....
Koja se hrana za koliko vremena vari?- Variva - kao što su pasulj, sočivo, žito, kukuruz se vare za 4 sat.
- Hleb i proizvodi od testa, kao i orašasti plodovi se vare 2-3 sata.
- Mlečna hrana se vari različito....
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za kuvanje artičokePredvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun.
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeNeophodno je da bude presoljeno (ali ne mnogo), da bi se dugo sačuvao. Stavite aspirin i mešajte da se dobro rastvori.
Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka....
Konzervirano meso za kuvanjeKada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Plantain (banana za kuvanje)U malu šerpicu staviti svo ulje i sačekati da se ulje zagreje. U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi....
Pile Udaj se za meneStavlja se u brašno i pospe se sa obe strane.
U velikom tiganju se zagrevaju 3 supene kašike maslinovog ulja i maslaca na srednjoj temperaturi....
Majonez od vode kuvanog pasuljaJa sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost.
Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje....
Kako se pavlaka za kuvanje stavlja u čorbu?Mnogo domaćica se pita kako se tačno pavlaka za kuvanje dodaje u čorbu. Odgovor je veoma prost. Obično se preporučuje da se pavlaka temperira, a ne da se prosto izvadi iz frižidera i da se sipa u čorbu....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Još jedna od njegovih glavnih funkcija je razređivanje krvi i sprečavanje zgrušavanja ćelija.
Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije....
Pravila za zaista zdravo kuvanjeMoraćete da uradite neko istraživanje da biste izračunali koliko masti možete da zamenite voćem u receptima, ali voće može dodati istu vlagu vašim obrocima, a da vam se prsti ne zamaste, tako da se isplati.
2....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Klipovi se stavljaju u veliki lonac i kuvaju, ali ne duže od pet minuta. U suprotnom, rizikujete da se zrna raspadnu. Voda treba da potpuno pokrije klipove....
Saveti za kuvanje na pariKo je jednom koristio uređaj za kuvanje na pari, koristiće ga stalno, s obzirom da hrana pripremljena u njemu postaje veoma ukusna. Korpice u uređaju za kuvanje na pari se nalaze jedna iznad druge....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeGotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...