Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji su bezopasni zaslađivači?Koji su bezopasni zaslađivači?
21. mart
Ona je prirodna vrsta zaslađivača i dobija se od biljke iz porodice suncokreta sa nazivom Stevia Rebaudiana Bertoni....
ZaslađivačiZaslađivači
18. jul
Štetnost zaslađivača Koristi za zdravlje od veštačkih zaslađivača nema, ali zato je sipsak mogućih loših uticaja dug....
Koliko su korisni proizvodi od soje?Koliko su korisni proizvodi od soje?
14. jun
Da bi bili privlačniji potrošačima, mnogi proizvođači soje u nju dodaju zaslađivače, veštačke arome, boje i so....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Krem karamel sa zaslađivačemKrem karamel sa zaslađivačem
24. avgust
U dubokoj posudi se mute jaja i žumanca, dodaje se eritritol, poželjno je da on bude u prahu. Ako je u kristalima, možete da ga sameljete u mlinčiću za kafu. Dodajte i vanilu. Na kraju postepeno u tankom mlazu dodajte...
Koliko su korisni dani za detoksikaciju vodom i drugim tečnostimaKoliko su korisni dani za detoksikaciju vodom i drugim tečnostima
23. maj
Voda je tečnost koja je veoma važna i korisna za naš organizam. Poželjno je da se dnevno pije najmanje 1.5 l vode, a tokom letnjih dana minimum 2.5 l vode dnevno. Reč je o vodi, a ne o tečnostima koje se unose tokom dana....
Mleko sa pirinčem sa zaslađivačemMleko sa pirinčem sa zaslađivačem
27. jul
Nakon toga dodajte so, mleko, zaslađivač i vanilu. Kuvajte na laganoj vatri, mešajući u jednom pravcu. To će oduzeti nekoliko minuta. Gotovo mleko sa pirinčem sipajte u posudice, čaše ili teglice....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Evo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara: 1. Stevija Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
Poslastičarske boje i veštačke bojePoslastičarske boje i veštačke boje
10. jul
U zavisnosti od toga koliko ćete spanaća dodati, dobićete tamnozelenu ili svetlozelenu boju. Braon boja se dobija na nekoliko načina....
Šta je zaslađivač eritritol?Šta je zaslađivač eritritol?
11. januar
Eritritol se smatra bezopasnim zaslađivačem i dobra je alternativa belom šećeru, ali nije isključeno da može da izazove neke neželjene reakcije, kao što su bolovi u trbuhu i proliv....
Koliko kalorija ima avokado?Koliko kalorija ima avokado?
01. okt.
Avokado je voće u obliku kruške sa zelenom korom. Kada sazri, kora prelazi iz tamnozelene u crnu boju. Svaki avokado se razlikuje po veličini. Podaci o hranjivim vrednostima avokada Sirovi avokado - 1/5 avokada - 50...
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Međutim, da li je buđ zaista bezopasna za direktnu konzumaciju? Kategorički odgovor je NE, ili makar ne u hlebu....
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Koliko su kalorične različite vrste špageta?
25. okt.
Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada. Takođe je zabluda da...
SaharinSaharin
19. jul
Naš savet je da češće čitate sadržaj slatkih namirnica i napitaka koje konzumirate, i da procenite koliko veštačkih zaslađivača unosite. Neki naučnici su kategorični da saharin sadrži kancerogene supstance....
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Nije ni prirodni ni veštački zaslađivač jer se stevija mora preraditi da bi se dobio zaslađivač, a ipak je iz biljke i stoga se ne može klasifikovati kao veštački dobijena supstanca....
CiklamatCiklamat
06. mart
Trenutno je ciklamat, sa 30 do 50 puta večom slatkoćom najslabiji od korišćenoh veštačkig zaslađivača....
Acesulfam KAcesulfam K
15. januar
Poslednjih godina se pojavila neverovatna zabrinutost koliko je beli šećer štetan. Zato se sve više ljudi pribegava namirnicama koje sadrže veštačke zaslađivače, smatrajući da osim što su slatke, one su i zdrave....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
Kada se pomene sama reč "čokolada", odmah nam se prijede poneko parčence čokolade. Ona odmah budi naše receptore ukusa. Čokolada je jedna od omiljenih namirnica, kako mlađima, tako i starijima, ali često kada pojedemo čokoladu...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko i kakvu vodu piti?Koliko i kakvu vodu piti?
17. nov.
Ko bi mogao da proceni koliko vam je vode dnevno potrebno, da vam kaže da treba da pijete samo mineralnu vodu ili obrnuto....
Koliko proteina sadrži jedno jajeKoliko proteina sadrži jedno jaje
02. feb.
Jaja ponekad prati loša reputacija, kako zbog sadržaja holesterola, tako i zbog toga što spadaju u namirnice, koje vode do alergije na hranu. Njih mogu uzrokovati kikiriki, riba, orašasti plodovi, školjke, mleko i soja...
Kojim prirodnim zaslađivačima možemo zameniti šećer?Kojim prirodnim zaslađivačima možemo zameniti šećer?
19. mart
Postoje razne vrste prirodnih zaslađivača koji su niskokalorični, bezopasni i veoma slatki. Stevija Biljka Stevia Rebaudiana se vekovima koristila u Južnoj Americi i uzgajana je zbog slatkih listova....