Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji su bezopasni zaslađivači?Ona je prirodna vrsta zaslađivača i dobija se od biljke iz porodice suncokreta sa nazivom Stevia Rebaudiana Bertoni....
21. mart
ZaslađivačiŠtetnost zaslađivača
Koristi za zdravlje od veštačkih zaslađivača nema, ali zato je sipsak mogućih loših uticaja dug....
18. jul
Koliko su korisni proizvodi od soje?Da bi bili privlačniji potrošačima, mnogi proizvođači soje u nju dodaju zaslađivače, veštačke arome, boje i so....
14. jun
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Krem karamel sa zaslađivačemU dubokoj posudi se mute jaja i žumanca, dodaje se eritritol, poželjno je da on bude u prahu. Ako je u kristalima, možete da ga sameljete u mlinčiću za kafu.
Dodajte i vanilu. Na kraju postepeno u tankom mlazu dodajte...
24. avgust
Koliko su korisni dani za detoksikaciju vodom i drugim tečnostimaVoda je tečnost koja je veoma važna i korisna za naš organizam. Poželjno je da se dnevno pije najmanje 1.5 l vode, a tokom letnjih dana minimum 2.5 l vode dnevno. Reč je o vodi, a ne o tečnostima koje se unose tokom dana....
23. maj
Mleko sa pirinčem sa zaslađivačemNakon toga dodajte so, mleko, zaslađivač i vanilu. Kuvajte na laganoj vatri, mešajući u jednom pravcu.
To će oduzeti nekoliko minuta.
Gotovo mleko sa pirinčem sipajte u posudice, čaše ili teglice....
27. jul
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaEvo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara:
1. Stevija
Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
29. mart
Poslastičarske boje i veštačke bojeU zavisnosti od toga koliko ćete spanaća dodati, dobićete tamnozelenu ili svetlozelenu boju.
Braon boja se dobija na nekoliko načina....
10. jul
Šta je zaslađivač eritritol?Eritritol se smatra bezopasnim zaslađivačem i dobra je alternativa belom šećeru, ali nije isključeno da može da izazove neke neželjene reakcije, kao što su bolovi u trbuhu i proliv....
11. januar
Koliko kalorija ima avokado?Avokado je voće u obliku kruške sa zelenom korom. Kada sazri, kora prelazi iz tamnozelene u crnu boju. Svaki avokado se razlikuje po veličini.
Podaci o hranjivim vrednostima avokada
Sirovi avokado
- 1/5 avokada - 50...
01. okt.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Međutim, da li je buđ zaista bezopasna za direktnu konzumaciju?
Kategorički odgovor je NE, ili makar ne u hlebu....
23. januar
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada.
Takođe je zabluda da...
25. okt.
SaharinNaš savet je da češće čitate sadržaj slatkih namirnica i napitaka koje konzumirate, i da procenite koliko veštačkih zaslađivača unosite. Neki naučnici su kategorični da saharin sadrži kancerogene supstance....
19. jul
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Nije ni prirodni ni veštački zaslađivač jer se stevija mora preraditi da bi se dobio zaslađivač, a ipak je iz biljke i stoga se ne može klasifikovati kao veštački dobijena supstanca....
27. jul
CiklamatTrenutno je ciklamat, sa 30 do 50 puta večom slatkoćom najslabiji od korišćenoh veštačkig zaslađivača....
06. mart
Acesulfam KPoslednjih godina se pojavila neverovatna zabrinutost koliko je beli šećer štetan. Zato se sve više ljudi pribegava namirnicama koje sadrže veštačke zaslađivače, smatrajući da osim što su slatke, one su i zdrave....
15. januar
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Koliko je korisna crna čokoladaKada se pomene sama reč "čokolada", odmah nam se prijede poneko parčence čokolade. Ona odmah budi naše receptore ukusa. Čokolada je jedna od omiljenih namirnica, kako mlađima, tako i starijima, ali često kada pojedemo čokoladu...
28. jun
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko i kakvu vodu piti?Ko bi mogao da proceni koliko vam je vode dnevno potrebno, da vam kaže da treba da pijete samo mineralnu vodu ili obrnuto....
17. nov.
Koliko proteina sadrži jedno jajeJaja ponekad prati loša reputacija, kako zbog sadržaja holesterola, tako i zbog toga što spadaju u namirnice, koje vode do alergije na hranu. Njih mogu uzrokovati kikiriki, riba, orašasti plodovi, školjke, mleko i soja...
02. feb.
Kojim prirodnim zaslađivačima možemo zameniti šećer?Postoje razne vrste prirodnih zaslađivača koji su niskokalorični, bezopasni i veoma slatki.
Stevija
Biljka Stevia Rebaudiana se vekovima koristila u Južnoj Americi i uzgajana je zbog slatkih listova....
19. mart