Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Ćuftice od leblebija u rerniĆuftice od leblebija u rerni
13. jul
Natopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
Papirkaš od leblebija s kobasicomPapirkaš od leblebija s kobasicom
08. avgust
Čim je prošlo sat vremena i leblebije sa kobasicom i šargarepom su potpuno gotove, sipajte im ostalo već izdinstano povrće i kuvajte još oko 10 minuta, da se dobro pomešaju svi ukusu....
Ćuftice od leblebija i sirevaĆuftice od leblebija i sireva
26. maj
Ukusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju. Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše. Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama. 5....
Leblebije sa tahinijemLeblebije sa tahinijem
23. nov.
Uveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm. Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa kinoomLeblebije sa kinoom
22. maj
Dodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje. Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Leblebije sa pačetinomLeblebije sa pačetinom
07. maj
Dodajte leblebije, prethodno natopljene od večeri u vodi. Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire i pivo. Sačekajte da alkohol provri i sipajte malo vode, koliko je potrebno da prekrije sastojke....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Koliko vremena se potapaju pasulj i leblebije?Koliko vremena se potapaju pasulj i leblebije?
22. januar
Isto važi i za leblebiju. Naravno, ako imate vremena, preporučljivo je da potopite pasulj i leblebiju veče pre kuvanja....
Koliko vremena se kuva celer?Koliko vremena se kuva celer?
01. jul
Celer je povrće poznato iz davnih vremena, a poznat po svojim mnogobrojnim korisnim osobinama....
Koliko vremena se kuva govedina?Koliko vremena se kuva govedina?
29. jun
Koliko dugo se govedina kuva? Trebaće vam oko 90 minuta da skuvate 700 grama do kilograma govedine. Naravno, ovo je vreme za kuvanje govedine u ekspres loncu....
Koliko vremena se kuva svinjetina?Koliko vremena se kuva svinjetina?
16. jun
Međutim, svaka domaćica se suočila sa pitanjem koliko dugo treba da se kuva svinjetina kako bi bila potpuno kuvana, a da zadrži svoje hranljive kvalitete....
Koliko vremena se kuva bob?Koliko vremena se kuva bob?
07. nov.
Kada je bob skuvan, preporučujemo vam da je isperete pod tekućom vodom, kako bi uklonili sluz sa površine, koja se stvara za vreme kuvanja....
Koliko vremena se kuva griz?Koliko vremena se kuva griz?
09. april
Griz treba da se meša svo vreme dok se kuva, jer će inače kaša biti u grudvicama. Obično je vreme kuvanja oko 5-7 minuta, a nakon tog vremena griz postaje tvrd i žilav....
Koliko vremena se kuva pile?Koliko vremena se kuva pile?
23. januar
Za posebne delove pileta biće vam potrebno manje vremena za kuvanje u odnosu na vreme koje vam je potrebno da bi skuvali celo pile....
Koliko vremena se kuva ječam?Koliko vremena se kuva ječam?
12. maj
Nakon naznačenog vremena, isključuje se i ostavlja deset minuta bez otvaranja. Danas je tehnologija veoma napredna. Sa ekspres loncem ovo vreme se prepolovi, odnosno za 30 minuta je spreman za jelo....
Koliko vremena se kuva šargarepa?Koliko vremena se kuva šargarepa?
20. nov.
Potrebno je više vremena za kuvanje, ako želite da pravite pire od šargarepe. Potrebno je 20-25 minuta da se šargarepa skuva potpuno....