Facebook
Omiljeno
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
Ćuftice od leblebija u rerniNatopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
Leblebije sa kinoomDodaju se pečurke i začini, meša se dobro i proprži se još oko 5 minuta.
Dodaje se 1 šolja vode i ostavlja se pokriveno da se kuva 5-10 minuta....
Leblebije sa pačetinomDodajte leblebije, prethodno natopljene od večeri u vodi.
Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire i pivo.
Sačekajte da alkohol provri i sipajte malo vode, koliko je potrebno da prekrije sastojke....
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Kako se kuva artičokaSeku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu.
Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKoliko vremena se kuva grašak?
Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Koliko vremena se kuva celer?Celer se može jesti i svež i kuvan, a može se i sušiti i koristiti kao začin zimi kada na tržištu ne postoji veliki izbor povrća....
Koliko vremena se kuva govedina?Koliko dugo se govedina kuva?
Trebaće vam oko 90 minuta da skuvate 700 grama do kilograma govedine. Naravno, ovo je vreme za kuvanje govedine u ekspres loncu....
Koliko vremena se kuva svinjetina?Međutim, svaka domaćica se suočila sa pitanjem koliko dugo treba da se kuva svinjetina kako bi bila potpuno kuvana, a da zadrži svoje hranljive kvalitete....
Koliko vremena se kuva bob?Kada je bob skuvan, preporučujemo vam da je isperete pod tekućom vodom, kako bi uklonili sluz sa površine, koja se stvara za vreme kuvanja....
Koliko vremena se kuva griz?Obično se griz dodaje u vodu ili sveže mleko koji već ključaju u tankom mlazu.
Griz treba da se meša svo vreme dok se kuva, jer će inače kaša biti u grudvicama....
Koliko vremena se kuva šargarepa?Hrskava šargarepa, ako vam takva treba, kuva se oko 10-15 minuta. Potrebno je više vremena za kuvanje, ako želite da pravite pire od šargarepe.
Potrebno je 20-25 minuta da se šargarepa skuva potpuno....
Koliko vremena se kuva kuskus?Kuskus se kuva veoma lako - stavlja se u vrelu posoljenu vodu i kuva se dok ne bude gotov. Kuvanje ne oduzima mnogo vremena - najčešće je potrebno 5-10 minuta, jer su zrna mala i lako se skuvaju....