Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
19. sep.
Kako da čuvamo krompir?Da biste zaštitili krompir od viška vlage, pokrijte ga vrećama napunjenim piljevinom. Takođe možete poređati nekoliko glavica cvekle na krompir.
Ne samo višak vlage, već i nedostatak vlage loše utiče na krompir....
16. dec.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Vlakna su takođe odlična sredina za korisnu crevnu bakterijsku floru....
04. nov.
Kako da brzo oljuštimo krompir?To će olakšati proces ljuštenja i pripremu za savršeno jelo-
Što se tiče aparata za ljuštenje sirovog krompira, postoje dva, veoma korisna....
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
30. april
Kako da pravilno jedemo banane?A pošto je 21. aprila u Sjedinjenim Državama Dan banana, u ovom tekstu ćemo spomenuti još koristi od banana. Poboljšavaju rad digestivnog trakta jer podstiču rast korisnih bakterija....
08. maj
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeAko vaše dete voli glatku, kremastu hranu, uzmite malo kuvanog povrća (na primer, šargarepu, krompir, paškanat) pomešajte u multipraktiku, dodajte malo začina i imaćete brzu i korisnu krem čorbu od povrća....
07. jul
Krompir na meksički načinNa dno pleha sipamo so, stavljamo oprani krompir i ostavljamo da se peče u rerni na 200 stepeni 35 minuta.
Izvadimo, odsečemo gornji deo i izvadimo kašikom....
29. jun
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da jedemo malo i zdravoKada polako jedete, to vam omogućava da odredite osećanje gladi i sitosti, a možete da prestanete da jedete, čim osetite da ste se zasitili.
Koristite manje tanjire i čaše, koje vam obezbeđuju da jedete manje....
25. jun
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?A njegov prijatan ukus je praćen mnogim korisnim svojstvima.
Kestenje je zasićeno mnogim korisnim materijama i najvažnije, one se ne gube nakon termičke obrade....
11. feb.
Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?Koje su koristi od konzumiranja voća i povrća?
Živeti dugo i srećno je jedna od dubokih prednosti istraživanja....
19. april
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
15. nov.
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?To može dovesti do problema sa gastro-intestinalnim traktom i telo neće usvojiti korisna svojstva....
17. dec.
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Kako karamelizovati povrće?Postoji nekoliko načina na koje možete karamelizovati povrće.
U dubokom tiganju možete zagrejati maslac, u njemu propržiti povrće do zlatno smeđe boje, a zatim dodati šećer....
30. april
Kako marinirati povrćeSada isprobajte naše recepte za pečeno povrće ili pogledajte kako peći povrće na roštilju....
23. mart
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Razmislite o osnovnim:
Jedite često i malo
Najbolje je da podelite celu dnevnu dijetu na 5 unosa i da jedete istovremeno, a poslednji put treba da jedete 2-3 sata pre spavanja....
04. feb.
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Poslužite skušu sa prilogom od pirinča, krompira ili uz salatu od povrća, prelivenu maslinovim uljem....
07. okt.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
25. feb.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.