Facebook
Omiljeno
Pinterest
Evo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!...
Kako se pravi domaći hrskavi krompirZamislite pomorandžu umesto krompira i sve će vam biti jasno.
Tajna hrskavo prženih krompira
Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode....
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSvako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiDa li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo.
90% ovog povrća čini voda, što ga...
Najukusniji krompir sa maslacemOljuštite i isecite krompir krupnije. Blanširajte ih u vreloj vodi oko 5 minuta, nakon toga ga ocedite.
Stavite krompir u pleh u jedan red, rasporedite maslac (iseckan na kockice), dodajte začine i promešajte....
Najukusniji mladi krompir iz rernePečen krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Najukusniji krompir iz rerne poslužiti vruć uz domaću kobasicu ili jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu....
Kako se blanšira krompirU ovom procesu krompir posvetli i dobije bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje i dobijanje tako željene hrskave korice.
Nakon blanširanja krompir se blago proprži na maslacu....
Kako se prži krompirTo će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi.
Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
Kako se pravi fonduDa zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoTako je najukusnije. Međutim, većina domaćica preferira maslac, jer u desertima koje serviramo hladne, svinjska mast neće imati prijatan ukus....
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeKada naučite da pravite glatko testo za palačinke, lako ćete početi da pravite elegantne palačinke, preukusne jorkširske pudinge, šećerne prženije i maslene ruske palačinke Blini....
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...