Facebook
Omiljeno
Pinterest
Najbolja Kapreze salata se pravi ovako!Samo treba da se uverite da je pravo, čisto i da svoj novac dajete za nerafinisano (ekstra devičansko) maslinovo ulje koje se pravi od prvog ceđenja maslina....
Evo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!...
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiDanas se za pripremu tako poznate šunke poštuju stroga pravila, ali njen osnovni sastojak je morska so.
Nakon što je određeni komad mesa tranžiran, prvo se pere pod tekućom vodom i počinje se sa sušenjem....
Najukusniji krompir sa maslacemOljuštite i isecite krompir krupnije. Blanširajte ih u vreloj vodi oko 5 minuta, nakon toga ga ocedite.
Stavite krompir u pleh u jedan red, rasporedite maslac (iseckan na kockice), dodajte začine i promešajte....
Najukusniji mladi krompir iz rernePečen krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Najukusniji krompir iz rerne poslužiti vruć uz domaću kobasicu ili jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu....
Kako se blanšira krompirAko odstoji više namirnice će se skuvati.
Svo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
Kako se prži krompirUkoliko želite da vam krompirići budu hrskavi i da zadrže svoj oblik dok se prže, izaberite žute ili roze krompire. Važno je i kako se seče krompir.
Što je tanje nasečen krompir, bolje će se pržiti....
Kako se pravi fonduDa zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
Kako se pravi zaprškaZaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu.
Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Tajna pravih ćuftica od krompiraNajveća poteškoća u pripremi ćuftica od krompira dolazi kod termičke obrade. Razočaranje kada se ćuftica od krompira raspadne pri prženju je osećaj koji vrlo često prati prve pokušaje pripreme jela....
Kako se pravi šarena soPrema drugim receptima u iste sastojke se dodaje i mleveni čubar. Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice....
Kako se pravi domaće pivoTo je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž, ječam ili pšenica, zavisi od vas....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove gljivice se najčešće sreću u prirodi i "otkrili" su ih proizvođači sira.
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke....
Kako se pravi slatko testoNačin pripreme: Pre svega treba da zagrejete vodu u odgovarajućoj posudi. Kada proključa, pažljivo dodajte maslac i mešajte, dok se on skroz ne otopi. Kada se otopi, dodajte brašno....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....