Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOsim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan....
26. feb.
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja imaju nizak sadržaj masti i bogata su proteinima, pa su idealna namirnica za svakog ko vodi zdrav način života. Ponekada bi trebalo da razmislimo da li su jaja iz supermarketa zdrav izbor....
11. jun
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Kako da spremimo brancina?Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa, niskog sadržaja šećera i odličnog ukusa, kao i zbog nedostatka malih kostiju....
03. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuBogat je izvor proteina, vitamina (A, D, vitamina iz grupe B, kao i delimično vitamina E)....
27. dec.
Kako da spremimo pečenu bundevuBundeva sadrži velike količine korisnih materija, koje su neophodne organizmu, pa zato treba da bude obavezan deo ishrane čoveka, koji vodi računa o svom zdravlju i hrani se zdravo.
Neki će reći da bundeva nije mnogo...
27. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
25. mart
Nedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuJaja
Omega-3 masne kisleine, cink, vitamini iz grupe B, proteini i drugi koji održavaju dobro raspoloženje i zasićuju....
20. maj
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeSamo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.
Da biste ustanovili da li je vino...
13. mart
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?A za dojilju i decu preporučuje se da konzumiraju uveče sitni sir, s obzirom na to da on obezbeđuje protein za rast....
17. dec.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaSveže špargle su brze i jednostavne za kuvanje i svako jelo čine posebnijim. Evo šest jednostavnih načina za pripremu špargli, koje će obogatiti vaše porcije.
1. Špargle na pari
Špargle se spremaju u posudi za kuvanje...
19. feb.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneOvo posebno važi za hranu sa visokim sadržajem proteina kao što je meso, ptice, riba, jaja i mlečni proizvodi....
12. nov.
Beli biber i kako da ga koristimoDa li ste umorni od dobro poznatog crnog bibera? Tražite nešto novo da svoje obroke podignete na novi nivo? Ne tražite dalje, probajte beli biber.
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više...
28. jun
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Još jedna karakteristika koja razlikuje hladno ceđeno ulje je oznaka D.O.P - de Origen Protegida....
26. nov.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Kako sprečiti dehidrataciju?Istovremeno, nedostatak tečnosti kao i soli mora da se koriguje kako bi se uspostavila ravnoteža....
02. maj
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
04. dec.
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Zlatno mleko je drevni recept sa kurkumom i biljnim mlekom za savršeno zdravlje. Ono ima protivupalno i analgetično dejstvo, leči jetru, kašalj i prehlade, rak, disajne probleme, nesanicu, organe za varenje,...
30. nov.
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.