Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Liker od suvih smokviSmokve koliko se može oprati i osušiti. U veću staklenku posudu staviti smokve, šećer i rum.
Zatvoriti i ostaviti na suncu najmanje 30 dana.
Povremeno protresti da se šećer pre rastopi!
Nakon 30 do 45 dana procediti...
01. feb.
Čorba od suvih šljivaDa bi upijeni dim iz suvih šljiva sasvim iščezao, vodu u kojoj se kuvaju suve šljive u toku kuvanja menjati više puta.
Kuvane šljive procediti, oprati, izvaditi koštice i iseckati na sitne komadiće....
20. dec.
Kiselica od suvih šipurakaŠipurke potopite na jedan sat u hladnoj vodi. Nakon toga skuvajte šipurke u istoj vodi. Dobro ocedite vodu, a šipurak dobro ispasirajte i vratite u vodu u kojoj se kuvao.
Dodajte šećer i ponovo vratite sve na vatru da...
05. nov.
Džem od suvih šljivaOperite suve šljive ostavite ih u većoj posudi. Dodajte dovoljnu količinu vode da pokrije suve šljive i jos jedan litar vode. Ostavite tako sledecih 12 sati, i bolje cele noći, ujutro odvojite sve koštice i plodove vratite...
03. nov.
1
6 ozbiljnih štetnosti margarinaDo nedavno verovatno nije bilo domaćinstva bez kutije margarina, smeštene na nekoj polici frižidera. Jeftin proizvod, koji nije potrebno da se prethodno izvadi, za razliku od maslaca, da bi omekšao, može se lako namazati...
11. jun
Janija od suvih paprika i maslinaLako i ukusno jelo - janija od suvih paprika i maslina, za koje se nadam da će vam se svideti.
Prijatno!...
20. avgust
Tajne spremanja ukusnih supaEvo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe:
- Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
29. mart
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi.
Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...
04. mart
Domaće bombone od suvih šljiva i orahaDomaće bombone od suvih šljiva i oraha su poslastica za mlade i stare....
13. mart
Svinjska rebra u glazuri od suvih kajsijaPripremamo glazuru od pasiranih suvih kajsija, soja sosa, kečapa i nekoliko kašika vode.
Rebarca pečemo na 180 stepeni 20 minuta, neprestano okrećemo i prelivamo glazurom....
01. jul
Štetanost gaziranih pićaMnogi stručnjaci tvrde da je zloupotreba gaziranim pićima opasna za zdravlje. Po količini kalorija gazirana pića se nalaze ispred belog hleba, s obzirom na to da sadrže mnogo šećera.
Gazirana pića se smatraju jednim od...
29. januar
Kaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljicaKaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljica je gotova!...
27. april
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Korenje za pripremu najukusnijih supaU mnogo država, supe su jedino jelo koje se servira ne samo za ručak, nego i za večeru. Tipičan primer toga su borščovi u Rusiji, Ukrajini i Moldaviji, razčičite čorbe u arapskoj kuhinji, pučeroto u Španiji, olla podriga...
19. dec.
1
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Vrste supa prema njihovoj osnoviSupe mogu da budu podeljene na vruće i hladne, na bistre i one za prelivom, na krem supe i seoske čorbe itd. Međutim, ukoliko želimo da ih podelimo po pitanju njihove osnove one se obično dele na supe od povrća, supe od...
24. feb.
Koristi i štetnost paleo dijete- Međutim, s druge strane, postoje potencijalne štetnosti u paleo dijeti, zato što se iz ishrane uklanjaju mnoge važne hranljive materije....
05. avgust
Miso supa - da li je zdrava?Ako jedete u japanskim restoranima, postoji velika verovatnoća da ćete dobiti činiju Miso supe sa ostalim namirnicama. Ova vruća supa je mešavina japanskog bujona, tzv. daši, u kojem se rastvara fermentisana testenina...
11. feb.
Top 3 najefikasnijih supa za mršavljenjeDijetetalne supe su vredan saveznik u borbi protiv viška kilograma iz mnogo razloga. Za razliku od uobičajene niskokalorične hrane one su ukusne, raznovrsne i zasićujuće. Osim toga izvor su korisnih vitamina i minerala...
28. mart
Pastrmka sa slaninom i nadevom od suvih šljiva i kajsijaRernu zagrejati na 220°C.
Suvo voće sitno iseckati.
Ribu očistiti, oprati pod mlazom vode, ocediti, posušiti, posoliti i pobiberiti utrobu i nadenuti je pripremljenim šljivama i kajsijama.
Prekriti je lentama slanine...
08. feb.
Suvi kvasac - činjenice i primenaU prodavnicama se može naći kako svež, tako i suvi kvasac. Suvi kvasac je vrsta sredstva za dizanje testa.
Suvi kvasac je poznat još krajem 60-ih godina prošlog veka....
02. april
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaPileća supa je omiljena malima i velikima, ali pored svega je i veoma zdrava. Dokazano je da ona jača imunitet i vraća naše snage za vreme virusnih oboljenja.
Dovoljno je bogata životinjskim proteinima dragocenim za...
09. feb.
Kako da postanete Vladar supa i čorbiKažu da supa ili čorba podstiče apetit i priprema želudac za glavno jelo. Supa ili čorba je odlika sporog života - kada kuvaš supu, nemaš kuda da žuriš. Tako i mi, koliko god da nam je brz i opterećen život koji vodimo...
27. feb.