Facebook
Omiljeno
Pinterest
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Od čega se najviše gojimo?Ako ste, kojim slučajem, u onoj grupi ljudi koja ne može da doda telesnu masu, moraćete da se podvrgnete specijalnom režimu ishrane, koji doprinosi povećanju telesne mase....
Da li se goji od fruktoze u voću?Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
Štolen od maka prema starom receptuPriprema se veoma jednostavno i brzo. A ako imate mogućnost da nabavite smesu od maka koja se prodaje gotova u prodavnicama, biće najbolje....
Razvijene kore od spelte prema standardimaBrašno od spelte se proseje dva puta u posudi, u kojoj će se mesiti.
Dodaje se so i dobro se promeša.
Voda se lagano zagreva.
U sredini brašna napravite udubljenje u koje sipajte vodu....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
Da li se gojimo od konzumiranja urmi?Na tržištu najčešće možemo pronaći sušene urme u različitim oblicima - sa ili bez koštica. Kao i ostalo suvo voće, tako i urme imaju visok sadržaj kalorija i treba paziti na količine koje se unose u toku dana.
Ako...
Da li se gojimo od unosa magnezijuma?Sigurni simptomi nedostatka magnezijuma su stalni umor, bolovi u mišićima, preterana uzbuđenost, visok krvni pritisak, nesanica i td., koji mogu da nateraju vašeg ličnog lekara da vam prepiše dodatan unos magnezijuma....
Dijeta prema genotipuLjudi se dele na sledeće grupe: Lovac, Sakupljač, Učitelj, Istraživač, Vojnik i Nomad. Sličan način ishrane se naziva "dijeta Adama i Eve"....
Šauarma prema originalnom receptuNa pogaču stavljamo meso, prženi krompir, paradajz, krastavac, zelenu salatu i po želji sos od belog luka i luk.
Serviramo uvijenu šauarmu prema originalnom receptu....
Tiramisu prema originalnom receptuUkoliko ne možete da pronađete desertno vino za kuvanje Masrala, možete da koristite drugo slatko vino ili liker, ali prema originalnom receptu za tiramisu pravi se sa Marsalom.
Pripremite krem....
Kjopoolu prema starom receptuParadajz, patlidžan i papriku operite, osušite i ispecite, ostavite ih u zatvorenoj posudi da bi se lakše oljuštili.
Pečeno povrće oljuštite i ostaviei 5-6 sati u posudi pod uglom, da ocedi sok....
Kada se pije čaj od mirođije?Samo u 100 grama semena mirođije može da se nađe otprilike 30 procenata vitamina iz grupe B koji su nam potrebni - B1, B2, B3, B6. Doze vitamina C takođe nisu za podceniti....
Kako se pravi tahini od susama?Bakar i gvožđe, samo jedan deo sastojaka tahinija od susama, pomažu u stvaranju belih krvnih zrnaca u telu. Cink stimuliše njihov razvoj i tako se bore protiv mikroba....
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Domaći kečap prema originalnom receptuParadajz sameljite i očistite od ljuspi i semenki.
Kuvajte paradajz i narendani luk u dubokoj posudi do željene gustine.
30 minuta pre nego skinete paradajz sa vatre, dodajte mu začine....
Saher torta prema originalnom receptuDžem treba blago da se zagreje i da se protrlja kroz cediljku;
Meka čokoladna glazura pravi se tako, što se pripremi sirup od 125 ml vode i 200 g šećera, koji se stave se da provre dok se ne rastvori šećer....
Krem pita prema Daninom receptuKada se skrob dobro rastvori, dodajemo hladno sveže mleko i vanile i koru od limuna.
Ponovo mešamo i smesa nam je gotova.
Vadimo tepsiju iz rerne, mešamo smesu i njome zalivamo kore za slatku pitu....