Facebook
Omiljeno
Pinterest
Od čega se pravi ratluk?Od tada, do današnjeg dana, ratluk je omiljena poslastica mališana i odraslih. Ali od čega se pravi ratluk?
Ratluk se priprema od skroba, koji je promešan sa zaslađenom vodom....
Ratluk od pomorandžeRezultat je neverovatno mirisan ratluk od pomorandže nežne, gotovo kristalne svetlo žute boje....
Ratluk od citrusaKad se ratluk ohladi, stavite u frižider na 4 sata, pokrijte pleh streč folijom.
6. Odvojite od kalupa i okrenite na dasku za sečenje. Isecite ratluk na kockice i uvaljajte u šećer u prahu....
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Voćni ratluk od šljivaNakon što se osušilo isečemo ga na jednake figure koje se uvaljaju u šećer u prahu.
Tako gotov ratluk poređamo u kutije, a redovi se odvajaju papirom. Čuvamo ih na suvom i provetrivom mestu....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Od kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
2004 godine Turska postavlja rekord...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Domaći ratluk od nara i orahaGotovu smesu za naš domaći ratluk sipamo u posudu koju želimo da bude kalup ratluka, ali posudu prvo močimo vodom da se ne zalepi, posle unutra sipamo smesu, zagladimo odozgo kašikom i ostavljamo da odmori 24 sata u frižideru...
RatlukRecepti za ratluk
Sam po sebi, ratluk predstavlja jedno pravo remek-delo, a takođe je i odličan dodatak i za pravljenje drugih slatkih iskušenja....
Pravi sladoled od pavlakeSmesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta.
Pravi sladoled od pavlake je gotov....
Ratluk sa pistaćimaPosipamo pravougaonu posudu za pečenje (po mogućstvu silikonsku) kokosom i sipamo domaći ratluk, odozgo posipamo kokosovim brašnom.
Ostavljamo dezert u frižideru tokom jedne noći da se stegne....
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Domaći ratluk sa želatinomRasporedite ravnomreno i ostavite smesu da se želira potpuno.
Isecite male ratluke i uvaljajte svaki u kokosovo brašno....
Baklava sa nadevom od ratluka i orahaPravim preliv koji je od vode i šećera. One se pravi u odnosu 1:1.
Kada se baklava sa ratlukom i orasima ohladi, preliva se vrućim sirupom.
Ostavljamo malo da upije i ponovo dolivamo sirup....
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...